Військовим АТО встановлять пам'ятник на площі Повстання

П'ятниця, 18 березня 2016, 19:53
Місце розташування монумента сьогодні затвердили на громадських слуханнях.
Військовим АТО встановлять пам'ятник на площі Повстання

Як передає "Об'єктив", представники громадських організацій, ветерани-учасники АТО пропонували й інші варіанти розташування майбутнього комплексу: площа Свободи (на місці колишнього пам'ятника Леніну) та Сквер Дружби України і Росії

Вислухавши всі пропозиції, присутні одноголосно проголосували за встановлення пам'ятника в сквері в районі площі Повстання. Голосували підписали резолюцію, в якій затвердили план подальший дій.

Зокрема, на найближчій сесії громадські працівники звернуться до депутатів Харківської міськради з пропозицією про виділення земельної ділянки під пам'ятник. А також спільно з робочою групою активісти займуться підготовкою технічної документації.

Нагадаємо, ініціаторами створення меморіального комплексу воїнам АТО стали члени громадської організації «Союз ветеранів АТО Харківської області». Їх пропозицію підтримав губернатор Харківщини Ігор Райнін, який високо оцінив ініціативу, і звернувся до керівництва міста, щоб вирішити питання щодо проектування та будівництва меморіалу. Також на останній сесії міської ради депутат фракції «Солідарність» Віталій Маляренко попросив підтримки і сприяння у депутатського корпусу у вирішенні цього питання.

Для здійснення ініціативи вже створили робочу групу. До неї увійшли фахівці профільних організацій і відомств виконкому міської ради, представники громадськості, ветерани АТО. Спочатку співробітники міських департаментів відзначали, що при зведенні комплексу на площі Повстання, можуть виникнути проблеми через комунікацій метрополітену. Однак пізніше, вивчивши технічну документацію, прийшли до висновку - будівництво можливо.

У профільному департаменті кажуть, меморіальний камінь на місці розташування майбутнього пам'ятника встановлять вже до кінця весни.

comments powered by HyperComments