Польські бізнесмени шукатимуть партнерів у Харкові

Вівторок, 22 березня 2016, 23:10
Одним із спікерів Третього міжнародного бізнес-форуму «Україна 2016: виклики і можливості», що відбудеться 7-8 квітня, виступає Надзвичайний і повноважний Посол республіки Польща в Україні Генрік Літвін.
Польські бізнесмени шукатимуть партнерів у Харкові

Про формування польскої бізнес-місії розповів Генеральний консул Польщі в Харкові Володимир Лещинський під час прес-конференції «Місія та завдання Третього міжнародного бізнес-форуму “Україна 2016: виклики та можливості”».

«На сьогоднішній день я можу сказати, що не менше, ніж п’ять підприємств будуть приймати участь у цьому форумі. Сподіваюся, їх досвід і досягнення будуть корисні і цікаві для всіх учасників, а також, що вони знайдуть партнерів, з якими будуть співпрацювати в подальшому», — зазначив консул.

Співорганізатор форуму, керівник маркетингового бюро Monya Gets Кирило Нагорний повідомив, що до Харкова, окрім Надзвичайного і повноважного Посла, приїдуть представники Progress Holding, Kredobank тощо.

«Ми готові підтримувати усіх зацікавлених у відкритті підприємництв у Польщі. Також ми підтримуємо польських підприємців у пошуку цікавих контактів на ринку України. Щоб знайти партнера для експорту, а також для співпраці, створення спільних підприємництв тощо», — підкреслив Володимир Лещинський.

Сіворганізатор форуму, керуючий партнер ICOM Capital (Харків) Юрій Костоглодов доповнив, що з можливостями залучення фінансування, зокрема, з Польщі, йтиметься на секції «Донорські програми, гранти та програми технічної допомоги для бізнесу». «Ми намагаємося знайти ті механізми, інструменти, можливості, знайти людей, які можуть про це розповісти. Дуже багато речей, що можна було б робити незважаючи на макроекономічну ситуацію. Наприклад, вже півтора року існує зона вільної торгівлі. З 40 позицій продукції були зняті квоти. По чотирьом позиціям квоти були вибрані на 100 відсотків, ще по 4-6 — близько 50 відсотків. Дві третини товарних позицій мали нульові результати. Ми визначаємо ефективність своєї роботи тим, щоб донести речі, які бізнес міг би використовувати, до максимальної кількості підприємців», — резюмував Костоглодов.

На думку учасників прес-конференції, суттєво допоможе налагодженню контактів польських і харківських бізнесменів пряме авіасполучення Варшава—Харків—Варшава, що впроваджено 3 березня. 

Третій міжнародний бізнес-форум «Україна 2016: виклики і можливості» заплановано на 7-8 квітня. Заходи першого дня відбуватимуться у Kharkiv Palace Premier Hotel, а другого — у ХНУРЕ. Вперше в Харкові виступить екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош — один з авторів «словацького економічного дива». Список спікервв і програма є на сайті: businessforum.kharkov.ua.

comments powered by HyperComments