На Харківщині з’явилася ще одна об'єднана громада

Четвер, 31 березня 2016, 16:45
Рішення про об'єднання Мереф'янська міська рада прийняла 25 березня, а Утківська селищна рада — 29 березня.
На Харківщині з’явилася ще одна об'єднана громада

У об'єднану громаду увійшли Мереф'янська міська і Утківська селищна ради Харківського району. Чисельність населення Мереф'янської об'єднаної громади складає понад 25 тисяч осіб, повідомляє «Восточный Дозор».

Зараз готуються документи для подачі в Центральну виборчу комісію, щоб призначити перші вибори голови та депутатів ради.

«Для забезпечення переходу об'єднаної громади на прямі взаємовідносини з Державним бюджетом України найближчим часом необхідно вносити зміни до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, адже зазначена громада об'єдналася з невеликими розбіжностями від плану: Яковлівьска сільрада, яка відповідно до перспективного плану повинна була увійти до складу Мереф'янської об'єднаної громади, рішення про об'єднання не прийняла і розглядає в перспективі іншу конфігурацію — приєднання до іншого центру майбутньої об'єднаної громади», — зазначила керівник Харківського регіонального офісу реформ Діана Баринова.

Мереф'янська громада стала другою об'єднаної громадою на Харківщині. У першій — Старосалтівській — 27 березня вже пройшли вибори голови та депутатів об'єднаної ради.

comments powered by HyperComments