У комунальних аптеках Харкова ціни вищі, ніж у приватних - імпотенція управління чи щось інше?

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 13 квітня 2016, 17:08
Проведений аналіз цін у муніципальних аптеках демонструє, що ціна в комунальних аптеках вища за ринкову на 15-20%. Чому у комунальних аптеках, які позіціонуються як бюджетні, ціни вищі ніж у приватних - дізнавався депутат Роман Семенюха
У комунальних аптеках Харкова ціни вищі, ніж у приватних - імпотенція управління чи щось інше?

Як повідомив Роман: " Хочу привернути увагу до цін на товари у Харківській області. Я вже наголошував, що у Харкові, у порівнянні з іншими великими містами України, ціни - одні з найвищих: на хліб, на ритуальні та інші послуги. Причина дуже проста: неефективне управління та створення штучної монополії для отримання надприбутків обраними людьми.

Це покривається різними державними органами, зокрема територіальним відділенням Антимонопольного Комітету України, керівник якого й досі зберіг свою посаду з часів попередньої злочинної влади. Припускаю, що людина - дуже потрібна і талановита." - натяткнув Роман.

Дешевше можна придбати лише бинт, шприци та декілька пару найменувань простих  ліків. Різниця на дорогі препарати може сягати до 500 грн!
Комунальні аптеки міста знаходяться фактично у монопольному становищі, бо мають унікальне право розташування у комунальних медичних установах: лікарнях та поліклініках.
 
Власники комерційних аптек говорять про те, що відкрити аптеку у комунальних закладах охорони здоров’я фактично неможливо.
 
 
Депутати Харківської міської ради звернулися до начальника департамента охорони здоров’я Юрія Сороколата з запитанням щодо причин завищених цін в комунальних аптеках. Відповідь вражає: у хворих завжди є вибір, вийти з лікарні та купити препарат у будь-якій комерційній аптеці. Коментарі просто зайві
 
На фото - деякі показники порівнювального аналізу цін в комерційних аптеках та в одній з двох аптечних комунальних мереж.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
comments powered by HyperComments