Кадети поліції навчатимуться бути громадянами і патріотами

Четвер, 14 квітня 2016, 09:13
Юнаки та дівчата зможуть опанувати теоретичний курс по основах роботи правоохоронних органів та безпосередньо ознайомитися з роботою патрульної поліції Харківської області.
Кадети поліції навчатимуться бути громадянами і патріотами

ВСБ «Еліта нації» та Харківський національний університет внутрішніх справ підписали «Положення про організацію освітнього процесу за програмою «Кадети поліції». Програма передбачає теоретичний курс по основах роботи правоохоронних органів, виконання практичних занять, фізичні вправи та безпосереднє ознайомлення з роботою патрульної поліції Харківської області, повідомляє прес-служба ХОДА. Також навчання проходитиме з урахуванням вікових особливостей її учасників: до першої групи увійдуть особи віком від 9 до 13 років («Молодші кадети поліції»), до другої — від 14 до 18 років («Старші кадети поліції»).

За словами президента ВСБ «Еліта нації», радника голови ХОДА Олексія Курцева, «програма має на меті патріотичне виховання та виявлення молоді з особливими здібностями».

Протягом навчання у кадетів має сформуватися:

- стійка система знань про сучасну державу і право, громадянське суспільство, права та обов’язки людини, роль та місце правоохоронних органів у захисті прав і свобод громадян;

- навички правомірної поведінки, позитивні мотиви активної участі в суспільному житті країни, зокрема — здійснення, у разі потреби, допомоги органам держави у боротьбі з правопорушниками;

- особистісні риси громадянина України, патріотизм, повага до державної символіки, традицій та звичаїв українського народу, переконання в необхідності суворого дотримання законів, негативного ставлення до протиправних вчинків, уявлення про здоровий спосіб життя.

Також метою програми є досягнення навички надання соціальної допомоги та здійснення правового виховання дітей з малозабезпечених та неповних сімей, дітей з сімей внутрішньо переміщених осіб, дітей з сімей загиблих працівників правоохоронних органів.

Анкету на участь у проекті можна заповнити тут.

 

 
comments powered by HyperComments