Запевняю: будемо йти на рішучі дії, приймати непопулярні рішення, — Світлична

Середа, 20 квітня 2016, 17:45
Очільники ХОДА обiцяють працювати системно та рішуче, доводячи свої прагнення до конкретного результату.
Запевняю: будемо йти на рішучі дії, приймати непопулярні рішення, — Світлична

Про це, пiдсумовуючи результати першого засідання Харківської ради регіонального розвитку, 20 квітня заявила заступник голови обладміністрації Юлія Світлична.

 

Серед ключових економічних питань, які необхідно вирішувати не тільки на регіональному, а й на національному рівні, Харківська рада регіонального розвитку виділила питання промисловості та агросектору. Так, члени Ради черговий раз наголосили на необхідності розробки в Україні комплексної програми розвитку промисловості. «На рівні ХОДА ми робимо все для того, щоб підтримати роботу підприємств, але стратегічне бачення розвитку цієї галузі однозначно повинен визначати Кабінет міністрів», — зазначила заступник голови ХОДА. Обговорюючи питання, що мають ключове значення для розвитку агросектору, члени Ради наголосили на необхідності збереження спецрежиму ПДВ для сільськогосподарських товаровиробників до кінця року. Також в ході засідання підкреслили важливість розробки механізму визначення полезахисних лісосмуг, які зараз безконтрольно знищуються.

 

«Сільське господарство. Маємо багато звернень що до упорядкування вирубки лісосмуги. Вважаю, що для системної боротьби з фактами та запобіганню знищенню, потрібно визначитися з власником лісозахисних смуг. І це питання лежить в компетенції центральних органів виконавчої влади. Було піднято питання щодо детінізації економіки. Системні кроки, які запроваджуються в області на сьогоднішній день приносять свої результати. І я сподіваюсь, що до цієї системної роботи органів державної влади на території Харківської області долучиться новопризначений керівник Державної фіскальної служби Харківській області з метою запровадження дій антикорупційного характеру та дій, що ведуть до детінізації економіки», — зазначила Юлія Світлична.

 

Вона нагадала, що підтримка в боротьбі з корупцією є зі сторони Президента, Кабміну і міжнародних партнерів. На думку віце-губернатора, запорукою цьому стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння між США та Харківською обласною державною адміністрацією.

comments powered by HyperComments