Трасу Чугуїв-Мілове почнуть ремонтувати, незалежно від фінансування

П'ятниця, 22 квітня 2016, 13:13
Дорожники планують «зробити проїзними», в першу чергу, маршрути шкільних автобусів і дороги загального користування між населеними пунктами.
Трасу Чугуїв-Мілове почнуть ремонтувати, незалежно від фінансування

Про це розповів під час селекторної наради в ХОДА заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. «В Харківській області — близько 7 тисяч кілометрів доріг загального користування місцевого значення. Ми ще раз говоримо про те, що ми спільними зусиллями повинні сьогодні зробити все для того, щоб підготувати, в першу чергу, маршрути шкільних автобусів і основні магістралі, які є дорогами загального користування місцевого значення між населеними пунктами, і зробити їх проїзними», — зазначив він.

Начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець, у свою чергу, повідомив, що на трасі Чугуїв-Мілове розпочато геодезичні роботи.

«На цій дорозі працює потужна одеська фірма. Після нашої технічної ради, яка відбулася на минулому тижні, ми запланували початок робіт на 3 травня. На сьогодні тривають підготовчі роботи, завозяться матеріали. З початку травня ми розпочинаємо роботу, незалежно від фінансування», — розповів він.

На цей рік державне фінансування різного виду ремонту доріг у Харківській області передбачає в цілому 227,5 млн. грн.

«80 млн. грн. буде спрямовано на дорогу Чугуїв-Мілове, на дорогу Пересічне-Березівське — 1,8 млн. грн., майже 20 млн. грн. — на проблемні ділянки нашої окружної дороги. Крім того, підготовлені об’єкти, які будуть ремонтуватися за рахунок кредитних коштів, які залучатимуться під гарантії уряду — це 99,1 млн. грн.», — уточнив Євген Зражевець.

За його інформацією, на сьогодні поточний ремонт автодороги Київ-Харків-Довжанський на Полтавському напрямку завершено, а також почалися роботи в напрямку Ізюма та Сум. Зокрема, «на ділянці від міста Чугуїв до кордону з Донецькою областю вже ліквідовано 1,5 тис. кв. м ямковості, 830 кв. м — на автодорозі Харків-Охтирка, 740 кв. м — на автодорозі Чугуїв-Мілове, 812 кв. м — на автодорозі Харків-Вовчанськ, 553 кв. м — на автодорозі Мерефа-Лозова-Павлоград».

На мостових спорудах міст Куп’янськ та Ізюм роботи завершено у повному обсязі. «Ямочний» ремонт проводять у Краснокутському районі.

В цілому до робіт залучено 35 дорожніх бригад. «Згідно з завданнями голови ХОДА Ігоря Райніна, визначено перелік доріг першочергового ремонту: автодорога Київ-Харків-Довжанський в напрямку Ізюма, в першу чергу, на ділянці від Ізюму до кордону з Донецькою областю, де ямковість становить 13,5 тис. кв. м, Чугуїв-Мілове — 18 тис. кв. м, Харків-Охтирка — 11 тис. кв. м, Харків-Вовчанськ — 9 тис. кв. м, Мерефа-Лозова-Павлоград — 8 тис. кв. м», — уточнив начальник Служби автомобільних доріг області.

Деякі райони області, за його даними, фінансуватимуть ремонт доріг загального користування з власних бюджетів.

Нагадаємо, облрада прийняла звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення». Водочас, область потребує додаткової державної допомоги для утримання доріг в належному стані.

comments powered by HyperComments