Адвокати Кернеса збираються судитися з Геращенко, бо той оприлюднив лікарську таємницю

Понеділок, 25 квітня 2016, 15:50
Захисники Харківського міського голови попросили сторону обвинувачення прийняти заяву про кримінальне правопорушення з боку радника міністра МВД.
Адвокати Кернеса збираються судитися з Геращенко, бо той оприлюднив лікарську таємницю

Сьогодні на засіданні суду у справі Геннадія Кернеса сторона підсудного повідомила, що Антон Геращенко на своїй фейсбук-сторінці розкрив лікарську таємницю — діагноз обвинуваченого. Олександр Ганілов відповів, що в даному процесі його повноваження обмежені і він заяву прийняти не може. Суддя порекомендував адвокатам направити звинувачення в компетентні органи.

Адвокат позивача вважає, що така заява була озвучена в залі суду саме для того, щоб вплинути на журналістів — маніпулювати їхньою думкою. Харківський очільник закликав обидві сторони припинити суперечки і дати можливість суду вирішити, приймати заяву чи ні. Антон Геращенко впевнений, що подібна заява — це спроба тиску на нього з боку захисту підсудного. Суддя Андрій Антонов вирішив, що заяву необхідно направляти безпосередньо в прокуратуру, повідомляє 0532.

Наслідки поранення заважають Геннадію Кернесу часто їздити на суд по власній справі. Відповідний медичний висновок представили його адвокати. Під час вивчення їх стороною обвинувачення мер Харкова не втримався від епатажних заяв.

«Я хочу покинути засідання, і якщо суд виявить бажання, він може провести експертизу про стан мого здоров'я. Я не хочу брати участь в суді з таким обвинувачувальним ухилом вже зараз! Я не ухиляюся, приїжджаю вчасно і охайно. Я прошу суд слухати із залученням всіх, кого запросила сторона звинувачення. Поки розбіжностей в показаннях, порівняно з попереднім слідством, я не бачу. Безсердечні люди, заточені тільки на звинувачення! У мене куля калібру 7.62 знесла частину хребта, знесла шматок тіла і частину легенів. Нехай ознайомляться з експертизами, якщо їм незрозуміло. У мене стріляли з СВД. Якщо незрозуміло, то зрозумійте це», — наголосив Геннадій Кернес. Суддя призначив засідання через два тижні.

Зазначимо, що керівник проекту «Дорожній контроль» Ростислав Шапошников назвав ім'я людини, що, на його думку, причинила Кернесу поранення. Це снайпер спецпідрозділу Нацгвардії «Азов», харків'янин Вадим Пінус (позивний «Морган»). У Харківського міського голову стріляли під час пробіжки 28 квітня 2014 року. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) КК України. Однак досі правоохоронні органи не встановили особу того, хто скоїв замах. Сам Геннадій Кернес пов'язує замах з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Ростислав Шапошников, посилаючись на інформацію власних джерел, відсутність результатів розслідування також пояснює причетністю голови МВС. «Основна причина полягає в тому, що правоохоронною системою України керує той самий чоловік, який і замовив Геннадія Кернеса», — заявляє журналіст у своєму відео. Він доручив реалізацію замаху близьким товаришам — командиру підрозділу «Азов» Андрію Білецькому і Вадиму Трояну, який займав посаду начальника УВС в Київській області, а недавно був призначений першим заступником начальника Нацполіціі України, а ті вже знайшли виконавця.

Самого Вадима Пінуса було вбито 4 травня 2015 року. Тоді добровольці АТО напали на АЗС і відкрили вогонь по міліціонерах. Двоє співробітників спецпідрозділу «Беркут» тоді загинули. Під час переслідування вбивць правоохоронці застрелили 23-річного харків’янина.

comments powered by HyperComments