Секрети суддівства від першого віце-губернатора. В Харкові обирали кращі дитячі малюнки

Неділя, 1 травня 2016, 13:53
Майже 3300 робіт надійшло на конкурс «Наше мирне небо». Перший заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична тепер хоче зробити його щорічним.
Секрети суддівства від першого віце-губернатора. В Харкові обирали кращі дитячі малюнки

«На участь в конкурсному відборі від маленьких жителів Харківської області прийшло 3 277 робіт — малюнки фарбами й олівцями. З них було відібрано 109 робіт у першій категорії (вік учасників 6-9 років) і 102 роботи — у другий (вік учасників 10-14 років)», — повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

29 квітня журі обирало кращі роботи, оцінюючи їх за 12-бальною шкалою. Серед суддів конкурсу, що проходить за підтримки ХОДА, — перший заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

«При виборі кращої роботи орієнтувалася виключно на сприйняття, керувалася емоціями, — розповіла про свої враження Юлія Світлична. — Видно, коли діти самі малювали картини, а коли їм допомагали батьки. Є не по-дитячому філософські малюнки, які можна розглядати довго. Робіт було більше трьох тисяч, і, звичайно ж, до фіналу дійшли найдостойніші. Усі діти та колективи, які брали активну участь у конкурсі, будуть обов'язково відзначені, а ті, хто виграє, отримають цінні призи та подарунки». Вона відзначила, що конкурс «Наше мирне небо» повинен стати щорічним.

Автори робіт — учні різних шкіл регіону, вихованці інтернатів та професійних художніх студій. Хоча прийом робіт закінчився 20 квітня, але, кажуть організатори — Харківський аероклуб імені В. С. Гризодубової, — малюнки продовжують надходити.

Нагородження переможців конкурсу «Наше мирне небо» відбудеться 7 травня на аеродромі «Коротич» у рамках Фестивалю Авіації.

 

comments powered by HyperComments