У Харкові проходять урочистості

Понеділок, 9 травня 2016, 10:03
Офіційні заходи, присвячені 71-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, розпочалися з покладання квітів.
У Харкові проходять урочистості

О 9 ранку на меморіалі Слави зібралася велика кількість людей. За інформацією «Восточного Дозора», на вигляд ті, хто прийшов, схожі на бюджетників, мобілізованих за допомогою адмінресурсів. Наприклад, Товариство інвалідів-візочників.

В руках в учасників заходу — транспаранти, присвячені Дню перемоги без будь-якої партійної чи іншої символіки (георгіївські стрічки суворо заборонені).

Альянс патріотичних сил, до якого увійшли ключові харківські громадські організації: ЦК «Азов», «Східний корпус», «Харківська Хунта», «Євромайдан Харків», «Автомайдан Харків», «Громадська самооборона», «Правий сектор», — патрулює заходи, вступаючи в переговори з мітингувальниками, щоб уникнути конфлікту.

Присутність георгіївських стрічок, як зазначає ряд ресурсів, носить штучний, а не організований характер, і в ході мирних переговорів мітингувальників пропонується усунути їх.

Зазначимо, що, серед іншого, урочиста церемонія покладання квітів відбудеться ще й біля пам'ятника Воїну-визволителю. Святкові заходи до Дня пам'яті та примирення і до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почалися в Харкові ще у квітні

Фото Марії Зайцевої.

comments powered by HyperComments