Депутати обмежать свободу байкерів і виженуть колегу

Понеділок, 16 травня 2016, 12:45
У вівторок, 17 травня, у сесійній залі на пл. Конституції, 7 відбудеться шоста позачергова сесія Харківської міської ради сьомого скликання.
Депутати обмежать свободу байкерів і виженуть колегу

 

Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Заплановано розгляд шести питань. Зокрема, депутатам запропонують внести зміни до бюджету міста, обговорити питання про часткове обмеження руху мотоциклів в Харкові, а також розглянути питання про дострокове припинення повноважень депутата Харківської міської ради.

Зазначимо, що у місті планують розробити схему руху, яка безпосередньо забороняє мотоциклістам влаштовувати перегони по вулицях. Приводом до цього стали численні скарги городян.

«Перше порушення — це перевищення швидкості і стиль їзди, який загрожує життю самих мотоциклістів та інших учасників руху. Друге — використання несертифікованих запчастин, а саме — прямоточних глушників, коли від ревіння моторів страждають оточуючі. У зв'язку з цим в Харкові розроблятиметься схема, спрямована на заборону руху мотоциклів на певних магістралях», — цитує прес-служба мерії директора Департаменту інфраструктури Сергія Дульфана.

Він повідомив, що органи місцевого самоврядування мають повне право обмежувати або забороняти дорожній рух на окремих вулицях при узгодженні з поліцією. Планується, що на магістралях, де зазвичай влаштовуються мотоперегони (пр. Науки, вул. Пушкінську, вул. Сумську, вул. Клочківську, пр. Ювілейний, пр. Льва Ландау, пр. Гагаріна, вул. Шевченка, вул. Героїв Праці тощо), будуть встановлені заборонні знаки. Паралельно міська влада розробляє схеми об'їзду.

Нагадаємо, Андрія Лесика виключили з фракції міськради «За Харків, за Відродження» за підривну діяльність. Під час засідання Геннадій Кернес також виказав сподівання, що буде скликана позачергова сесія міськради, на якій серед інших вирішуватиметься питання про депутатство Андрія Лесика.

comments powered by HyperComments