Старосалтівська громада вирішує, як жити далі

Понеділок, 16 травня 2016, 16:43
Системі медицини, соціальним питанням, необхідним регіону спеціалістам і розвитку туризму пиділили увагу люди.
Старосалтівська громада вирішує, як жити далі

Представники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, культури і туризму, науки і освіти ХОДА, керівництво Вовчанської райдержадміністрації та представники Старосалтівської територіальної громади зібралися на спільну нараду.

Зустріч була присвячена організації роботи мережі закладів соцзахисту, освіти, охорони здоров’я та культури новоствореної об’єднаної тергромади, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Ми, як громадський консультаційний центр, системно ініціюємо та проводимо на базі селищної ради зустрічі з різних питань організації роботи в нових умовах, — розповіла керівниця Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади Діана Баринова. — Сьогодні немає одного універсального підходу до управління у різних сферах. Тому ми вивчаємо пропозиції жителів та експертів, перш ніж запропонувати на розгляд сесії Старосалтівської селищної ради модель структури управління по кожній галузі».

На перших етапах реформи у якості управлінської ланки учасники вирішила залишити центр первинної медико-санітарної допомоги на рівні району, для вирішення питань призначення субсидій та інших соціальних послуг організують роботу уповноважених. Також присутні на нараді погодились, що вирішити питання підготовки спеціалістів, затребуваних у громаді та Вовчанському районі, можна за наявності власного ПТНЗ. Зайнятість населення в Старому Салтові планують підвищити завдяки розвитку туристичної сфери. В ході наради було створено робочі групи, які до 25 травня мають напрацювати пропозиції.

Нагадаємо, Старосалтівська є першою об’єднаною громадою в області. 27 березня 2016 року у Старому Салтові відбулися перші вибори депутатів селищної ради об'єднаної територіальної громади та селищного голови.

comments powered by HyperComments