На ретрозліт з'їдуться понад 180 раритетних автомобілів і мотоциклів

П'ятниця, 20 травня 2016, 09:22
ХаРЗ-2016 — «Харківський ретро-зліт — 2016» — пройде 21 і 22 травня. Організатори обіцяють не лише автомотораритети, а й автопробіг легендарних «Волг» харківськими вулицями, конкурси та змагання.
На ретрозліт з'їдуться понад 180 раритетних автомобілів і мотоциклів

Девізом цьогорічного заходу зробили «Бережись автомобіля!», бо у травні виповнюється 50 років улюбленій кінокомедії Ельдара Рязанова, і 60 років — початку серійного виробництва автомобіля ГАЗ-21, який став у фільмі одним з головних героїв. «Волги» візьмуть участь в урочистому автопробігу по Сумській (з зупинками на пл. Свободи та пл. Конституції), шанувальників моделі чекають конкурси, присвячені марці, фільму «Бережись автомобіля» і епосу (в тому числі і конкурс історичного костюма), а також експертна оцінка на автентичність ГАЗ-21 для всіх бажаючих.

На ХаРЗ-2016 буде представлена ретроспектива всього автомобільного XX століття — від довоєнної класики Ford, Mercedes-Benz, Rolls-Royce і Bentley до розкішних реплік Ford Cobra Shelby і Jaguar XK8 Grand Tourer з 1990-х. Їх на ретрозльоті представлять автолюбителі з Харкова, Києва, Дніпропетровська, Запоріжжя, Львова, Кіровограда, Маріуполя та інших міст України; як ентузіасти-одинаки, так і від великі реставраційні майстерні.

«Це унікальна можливість побачити автомобілі і мотоцикли минулої епохи, справжні шедеври, — ностальгує організатор зльоту Дядя Фара. — З кожним роком їх стає все менше і менше, а на вулицях ми оточені банальними і нудними машинами. Та ж «Волга» у нас буде представлена всіма модифікаціями — вона була і швидкою допомогою, і міліцейською машиною, і таксі, возила і членів партії на засідання, і картоплю на дачу. Ми зберемо більше 40 «Волг» — таке рідко, де можна побачити».

Етап чемпіонату EMMA-Україна також відбудеться під час ХаРС-2016. Автовласники змагатимуться в налаштуваннях автомобільних аудіосистем.

Детальну інформацію про «Харківський ретро-зліт — 2016» можна дізнатися на сайті retrograd.org. Всі заходи будуть проходити на стадіоні авіазаводу «Старт» (вул. Сумська, 130-А, за іподромом) 21 і 22 травня, з 11:00 до 18:00. Вартість квитків: 50 грн. — дорослий; 25 грн. — діти від 7 до 14 років; діти до 7 років — безкоштовно.

comments powered by HyperComments