Харківська — найрозвиненіша область України

П'ятниця, 20 травня 2016, 09:55
За показником «Доступність і якість послуг у сфері освіти» Харківщина посіла перше місце серед регіонів, випередивши Київ.
Харківська — найрозвиненіша область України

Такі дані опублікував Кабінет міністрів за результатами моніторингу соціально-економічного розвитку за минулий рік. В цілому, Харківщина посіла перше місце серед інших областей України та друге — після міста Київ, що має спеціальний статус, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Це приємний для нас прецедент. Ми багато над цим працювали. Прецедент для світової економіки, коли прифронтова територія розвивається краще, ніж територія всередині країни. Перше місце Харківщини серед областей України за соціально-економічним розвитком — це безумовна заслуга всіх жителів області, місцевого бізнесу та громадськості. Досягти такого результату було б складно і без всебічної допомоги наших міжнародних партнерів, яку ми постійно відчуваємо», — підкреслив голова ХОДА Ігор Райнін.

Експерти оцінювали регіони за 64 показниками, згрупованими за 12 напрямками. За 5 напрямками Харківська область входить до п'ятірки лідерів: «Фінансова самодостатність», «Розвиток малого і середнього підприємництва», «Відновлювана енергетика та енергоефективність», «Раціональне природокористування та якість навколишнього середовища». За показником «Доступність і якість послуг у сфері освіти» Харківщина посіла перше місце серед регіонів, випередивши столицю України.

У ХОДА зазначають, що рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики». За даними моніторингу, за 9 місяців 2015 року Харківська область перебувала на 4-й позиції. Якщо ж розрахувати показники області на 2014-й — початок 2015 року з обраних Кабінетом міністрів 64-х параметрів, то наш регіон у цей період займав 21-е місце в рейтингу.

comments powered by HyperComments