У Харкові переселенців навчатимуть ефективному веденню бізнесу

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 20 травня 2016, 12:47
У місті відбудеться форум під назвою «Розвиток самозайнятості та мікробізнесу», під час якого вимушені переселенці можуть отримати нові знання та навички з даної сфери.
У Харкові переселенців навчатимуть ефективному веденню бізнесу

Про це розповіли представниці ГО «Українські рубежі» під час своєї прес-конференції в Харківському кризовому інфоцентрі. За їх словами, це вже другий форум, який пройде в Харкові. Минулого року в ньому взяло участь більш ніж 1200 учасників, 800 з яких отримало гранти. «Проект направлений на тих переселенців, які бажають розпочати активне життя на новому місці, знайти себе в бізнесі, розпочати свій мікро-бізнес, – розповіла контент-менеджер Тетяна Токмиленко, – і цей проект реалізується в Харківській, Луганській, Донецькій і Одеській областях».  

Під час форуму будуть обговорені проблеми та перспективи підприємництва в Україні, успішні бізнес-історії, проведені різного роду семінари, майстер-класи, тренінги. Його головна мета полягає в тому, щоб створити майданчик для спілкування та обговорення проблем організації та ведення бізнесу для переселенців.

«Ми хотіли провести форум «Розвиток самозайнятості та мікробізнесу» саме для того, щоб ці люди могли зорганізуватися в саме таку спільноту, в якій вони можуть підтримувати один-одного, – зазначила керівниця проекту Вікторія Булавіна, – на щастя, на цей форум приїдуть не тільки наші бенефіціари, а й інші особи, які зацікавлені у розвитку мікробізнесу і підприємництва. Ми сподіваємося, що форум пройде цікаво. У нас дуже насичена програма. У нас буде 12 сесій, присвячених різним сферам бізнесу. Також, я сподіваюсь, у нас буде онлайн-запис основних тренінгів, які ми можемо розмістити потім на нашому каналі». За її словами, на форум також завітають успішні бізнесмени, які поділяться з присутніми власним досвідом.   

«Зараз ми хочемо допомогти цьому руху кооперування, взаємодії та спільного рішення проблем серед переселенців. Які хочуть та можуть займатися власним бізнесом, розпочинаючи його практично з нуля, – розповіла бізнес-тренер Ольга Попова, – дуже багато людей різко змінили власну долю. Люди, які були інженерами, маркшейдерами, викладачами, юристами, економістами, вони, приїхавши сюди, не знайшли роботи по своїй основній спеціальності. Але вони стають керівниками невеличких бізнесів, які, я точно знаю, в найближчому майбутньому розвинуться в малі підприємства. Бо вони роблять чудові речі».

Форум «Розвиток самозайнятості та мікробізнесу» пройде 21-22 травня в Єврейському культурному центрі «Бейт Дан». Захід, ініційований ГО «Українські рубежі», став частиною проекту «Розвиток самозайнятості внутрішньо переміщених осіб в Україні». З питань, пов'язаних з форумом, можна звертатися до Тетяни Токмиленко: +380 97 454 27 27, tetyana@tokmylenko.com.

comments powered by HyperComments