Турнір зі змішаних єдиноборств «Іду на Ви», його результати та підсумки

Понеділок, 23 травня 2016, 12:06
Вчора у Харкові в Палаці спорту «Локомотив» відбувся турнір зі змішаних єдиноборств «Іду на Ви», який організатори називають найбільш масштабним заходом свого роду.
Турнір зі змішаних єдиноборств «Іду на Ви», його результати та підсумки

Про це розповіли організатори та учасники турніру під час прес-конференції, яка відбулася у Харківському кризовому інфоцентрі. «Ще до створення «Азову» і всіх цих подій в країні ми плідно співпрацюємо з натхненником та засновником турніру Арсенієм Білодубом, – розповів Ігор Лядов, представник цивільного корпусу «Азов», – тому було прийняте рішення провести ювілейний 20-й турнір в Харкові з метою пропаганди спорту, здорового способу життя та об’єднання молоді навколо здорових ідей і правильних занять».

Перший такий турнір відбувся в травні 2009 року. З тих пір подібні заходи проходять в різних містах України. Турнір «Іду на Ви», за словами Арсенія Білодуба, був задуманий як певна противага тим турнірам, які той характеризує словами «спорт заради спорту». «Ми з самого початку закладали в ідеологію наших турнірів якраз не культ грошей, наживи, спорту заради спорту чи спорту заради видовища. Ідея турніру – це культивація героїзму, здатності віддати все – життя, силу – заради захисту батьківщини».

За словами Арсенія Білодуба, учасники минулих турнірів свого часу пішли добровольцями в зону АТО і брали участь в бойових діях. Він зазначив, що пишається тим фактом. «Щодо самого турніру, то він пройшов на більш високому рівні, ніж попередні. Я думаю, що подібних турнірів в Україні в таких масштабах взагалі не проводилось».

Дмитро Крюков, суддя турніру, зазначив, що під час заходу були строго витримані правила і зауважень до суддівської бригади у нього немає. А наявні суперечки, за його словами, тільки додали йому «картинки». Крюков також підкреслив, що турніру такого рівня в Україні ще не було. «Це не була бійка. Це був турнір професіоналів, які знають, як захищатися, як правильно працювати». «Перемога легко не дається, – зазначив переможець професійного бою по версії К1 Олексій Сабулякін, – я до цього йшов доволі довго. Я дуже радий, що перший професійний бій пройшов у Харкові на цьому самому турнірі. Я до цих пір враженням».

comments powered by HyperComments