Давид Сакварелідзе об’явив про створення нової політичної сили

Юлія Гуш  |  Вівторок, 24 травня 2016, 13:34
Колишній заступник генерального прокурора України Сакварелідзе оголосив, що невдовзі буде створена нова політична сила, що просуватиме реформи в країні.
Давид Сакварелідзе об’явив про створення нової політичної сили

Така новина пролунала під час його прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі. «Ми вже давно ведемо перемовини зі всіма здоровими громадськими організаціями і простими українцями, які бажають щось змінити в Україні, – розповів Давид Сакварелідзе, – дуже скоро, я думаю, ми об’явимо про створення громадської організації, яка об’єднає всіх цих людей». Він наголосив на тому, що її представники не очікують, що всі необхідні для держави реформи з’являться самі по собі. З тієї причини й виникла ідея щодо створення платформи, яка їх просуватиме.

Давид Сакварелідзе розповів, що поки що не може назвати імена лідерів нової організації. Але запевнив, це будуть люди з незаплямованою репутацією. За його словами, найбільш здорову частину Руху за очищення можна буде побачити саме в ній. На даний момент тривають консультації з іншими політичними силами. Щодо майбутніх виборів, то Сакварелідзе не планує брати в них участь. Адже згідно чинному законодавству, він не має на це права. Та і бажання потрапити до парламенту у нього також немає.

Також Сакварелідзе підкреслив ту значну роль, яку може відігравати молодь у просуванні необхідних реформ. Але на даний момент це робити не так вже просто. Адже чимало молодих людей, які поступають на державну службу, згодом в ній розчаровуються. «Це штампування в ті пострадянські органи, які до цих пір фактично не було реформовано. Так пропадає весь ентузіазм. Або він не використовується належним чином».

comments powered by HyperComments