Жахливе ДТП поблизу школи. Хто є винуватцем цієї трагедії?

Вівторок, 31 травня 2016, 16:37
Нещодавно біля однієї харківської школи сталася аварія, в результаті якої загнув 12-річний школяр.
Жахливе ДТП поблизу школи. Хто є винуватцем цієї трагедії?

Про подробиці цієї трагедії та її можливі причини розповіли працівники поліції та представники громадських організацій. За їх словами, аварія трапилась в той момент, коли школяр виїхав з території школи на велосипеді. Тоді хлопця збив автомобіліст, який його не помітив. «Це не просто одиничний випадок, який стався у Харкові, – підкреслив Віктор Козоріз, голова громадської спілки захисту пішоходів «За безпеку пішоходів», – щороку в Україні стається близько 6000 ДТП за участі дітей. Різні причини та різні обставини, але наслідки приблизно однакові. Гине близько 200 дітей. Минулого року на дорогах загинуло 215 дітей і більше 3500 було травмовано. Це за офіційними даними».

За його словами, цієї трагедії могло б не статися, якби чиновники виконували свою справу. Козоріз зазначив, що дорога біля школи не відповідає всім вимогам: на ній відсутні необхідні дорожні знаки, які змусили би водіїв їхати повільніше і обережніше. Не було «лежачого поліцейського», який би, так чи інакше, змусив їх збавити швидкість. Більше того – територія самої школи була оточена живою огорожею, яка не дає пішоходам можливості вчасно побачити автомобіль, а самим водіям – пішоходів. Георгій Лаговський, депутат Харківської міської ради, в свою чергу зазначив, що водій бачив всі знаки. Та і сама дорога була у хорошому стані. Тому він висуває претензії до адміністрації школи та батьківського комітету. За його словами, причиною трагедії стала та сама жива огорожа.

Олег Никоненко, старший інспектор відділу превентивної діяльності Нацполіції в Харківській області, розповів, що водій не перевищував швидкості. Хлопчик, якого не було видно із-за зелених насаджень, виїхав раптово і уникнути зіткнення на відстані близько двох метрів було просто неможливо. «На даний момент сказати, хто конкретно винний, я не можу, – зазначив він, – оскільки матеріали цієї дорожньою-транспортної пригоди знаходяться у слідчому управлінні Національної поліції Харківської області. Є певний термін, який, згідно чинному законодавству, надається для встановлення обставин та причин цієї дорожньо-транспортної пригоди».

comments powered by HyperComments