Поліція розшукує гендиректора ХТЗ

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 5 червня 2016, 12:27
Ковалю оголошено підозру в скоєнні злочину, він оголошений в розшук. Суд надав дозвіл на його затримання і арешт.
Поліція розшукує гендиректора ХТЗ

Як повідомляє "Восточный дозор", призначений у березні 2016 новий генеральний директор підприємства, за вказівкою російських власників «ХТЗ» провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів. До переправлення за кордон була підготовлена ​​і технічна та конструкторська документація на продукцію заводу.
Директор готувався також звільнити від підприємства майже третину всіх працівників. Відсоток фахівців, задіяних в реальному виробництві становив майже 50%. Менеджментом було видано відповідний наказ та затверджено новий штатний розклад. Реалізація цих планів призвела б до повного припинення діяльності «Харківського тракторного заводу», на якому планувалося розміщення замовлення Міністерства оборони України.


СБУ наклала арешт на майно та рахунки заводу, завдяки чому вдалося запобігти втраті виробничого обладнання та унікальною конструкторської документації і попередити звільнення майже тисячі кваліфікованих працівників підприємства. Генеральному директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 і ст. 113 Кримінального кодексу України та оголошено його в розшук. Суд дав дозвіл на затримання підозрюваного і доставку його до суду для обрання запобіжного заходу - утримання під вартою. Слідство триває.

Довідка: ХТЗ випускає колісні і гусеничні трактори, а також дорожньо-будівельну техніку. У 2015 році завод виробив 1 тис. 600 тракторів (більше на 10%). У першому півріччі 2016 р ХТЗ очікує значного падіння обсягів продажів продукції в зв'язку з неможливістю її збуту в Росії, в тому числі з-за введення РФ ввізного мита на трактори і утилізаційного збору на сільгосптехніку.

comments powered by HyperComments