Скло, бетон і паркінги. У Харкові будують регіональний центр адмінпослуг

Четвер, 9 червня 2016, 09:47
Планується, що перших відвідувачів оновлений Будинок побуту на пр. Тракторобудівників, 144 прийме вже навесні наступного року.
Скло, бетон і паркінги. У Харкові будують регіональний центр адмінпослуг

«Тут можна буде отримати і адміністративні послуги, і соціальні. Це важливо, оскільки в одному місці це набагато зручніше. Також тут буде зручно організований під'їзд громадського транспорту, з'являться дві великі парковки, тому люди зможуть під'їжджати і на машинах», — повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Причому звернутися у новий центр зможеть не тільки харків'янам, а й жителям Харківської області.

За словами першого віце-мера, незабаром розпочнуться роботи з підведення всіх комунікацій. Планується, що до лютого-березня 2017 року центр буде готовий до відкриття.

На базі старої будівлі зі збірного залізобетону проектується нова будівля з застосуванням нових технологій і використанням сучасних матеріалів, розповів головний інженер проекту Валерій Шмуклер. Зараз розбирається стара конструкція, встановлюються місця, де необхідно її посилення. Потім почнуться будівельні роботи.

«Зовнішній фасад виглядатиме, як кристал складної конфігурації, з підсвічуванням. Будівля буде прозорою, з вулиці буде видно, що відбувається всередині. Передбачається багато електроніки, все буде зроблено так, щоб відвідувач витрачав мінімум часу на отримання потрібної послуги. Зона обслуговування відвідувачів буде тільки на першому поверсі, тому нікому не доведеться бігати по всій будівлі. Для людей з обмеженими можливостями також передбачені всі зручності», — зазначив Валерій Шмуклер.

Планує влада упорядкувати територію навколо нового центру й оновити фасади прилеглих будівель.

comments powered by HyperComments