На місці старовинного маєтку в центрі міста «виросте» багатоповерхівка

Четвер, 23 червня 2016, 11:19
Підготовчі роботи на вулиці Мироносицькій вже почалися, хоча даних про виключення з переліку об'єктів, які мають історичну, наукову, художню та іншу цінність особняка немає.
На місці старовинного маєтку в центрі міста «виросте» багатоповерхівка

Двоповерховий маєток «Міська садиба» (розташовувався за адресою вул. Мироносицька, 74) було зведено на самому початку XX століття дружиною генерал-лейтенанта А.І.Радзішевського за проектом архітекторів С. Загоскіна та В. Кричевського. Маєток включений до переліку об'єктів, які мають історичну, наукову, художню та іншу цінність, під номером 574. Жодної інформації про виключення з цього реєстру активісти не знайшли. Зараз від пам’ятника архітектури залишився тільки скелет фасаду.

На найближчу сесію міськради винесено питання про затвердження проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки площею 0,0713 га по вул. Мироносицькій, 74. Також планується змінити її цільове призначення — з «присадибної» на «будівництво та експлуатацію житлового будинку». Відповідний проект рішення є у розпорядженні «Харківського антикорупційного центру».

Земля знаходиться у приватній власності АТ «Трест «Житлобуд-1». Компанія придбала цю власність в лютому 2016 року, але в кого саме — невідомо.

Активісти припускають, що ще одна «житлобудівська» багатоповерхівка в самому центрі міста з'явиться до кінця 2018 року. На земельній ділянці вже почалися підготовчі роботи. У «Харківського антикорупційного центру» є інформація, що 29 червня АТ «Трест «Житлобуд-1» буде проводити пiдписання актiв погодження меж земельноi дiлянки та актiв приймання передачi межових знакiв на зберiгання земельної ділянки по вул. Мироносицька 74, для будiвництва та експлуатацii житлового будинку.

Нагадаємо, також на найближчу сесію міськради, що відбудеться 6 липня, винесено питання виділення під будівництво двох земельних ділянок у саду Шевченка.

comments powered by HyperComments