Літак Порошенко приземлився на військовому аеродромі в Чугуєві

П'ятниця, 24 червня 2016, 12:48
Президент України бере участь в урочистостях, присвячених випуску молодих офіцерів льотного факультету Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.
Літак Порошенко приземлився на військовому аеродромі в Чугуєві

Військові частини Збройних сил України поповнять понад 80 лейтенантів. Два офіцери завершили навчання в університеті з золотою медаллю, чотири — отримають дипломи з відзнакою.

«Особливістю цьогорічного випуску є те, що вперше за роки незалежності України університет здійснив підготовку льотчиків за п'ятирічною програмою навчання, — підкреслили в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України в Харкові. — Випускники пройшли практичну підготовку в бойових частинах Повітряних сил, опанували техніку пілотування бойових літаків СУ-25, МіГ-29, вертольотів Мі-24. Істотних змін зазнала також в навчальному процесі ХУПС. Зокрема, практична складова підготовки курсантів збільшилася приблизно на чверть. До організації та проведення польових (аеродромних) занять залучалися в основному офіцери з бойовим досвідом АТО».

По завершенню урочистої частини заходу гостей планують ознайомити з військовими літаками і вертольотами різних типів, а також діючими зразками авіаційної техніки Харківського аероклубу ім. Валентини Гризодубової.

Нагадаємо, Петро Порошенко відвідував Чугуївщину взимку з нагоди Дня ЗСУ, а також влітку минулого року.

comments powered by HyperComments