Олександр Ярославський розповів, як відновлює ХТЗ: «Зараз головне - запустити виробництво»

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 2 липня 2016, 12:06
Власник бізнес-імперії DCH Group поділився планами реорганізувати ХТЗ і відновлення виробництва.
Олександр Ярославський розповів, як відновлює ХТЗ: «Зараз головне - запустити виробництво»

Ярославський, який віднедавна став власником Харківського тракторного заводу, розповів журналу Фокус про подальші плани. «Коли я перший раз прийшов на ХТЗ, в 2005 році, він теж стояв і був на межі банкрутства. Ми можемо випускати по 500-700 тракторів в місяць. За радянських часів завод взагалі випускав 4 тис. Тракторів на місяць. Виробляти він може, відкритим залишається питання ринків збуту. Треба цим займатися і все», - зазначив Олександр.
 

Бізнесмен вважає себе аполітичним та стверджує, що ніколи не дружив з президентами. «Те, що ми співпрацюємо, вирішуємо питання регіону, це так. Ложкін допомагає в плані комунікації, необхідної для вирішення виробничих завдань. Але цього сприяє не дружба, а необхідність розвитку області, Харківського тракторного заводу, в тому числі, де працюють тисячі людей і від стабільності роботи якого залежать десятки тисяч»,- зазначив власник заводу.

На питання, чи зміг Ярославський заробити на цьому активі, бізнесмен відповів коротко: «Який би я був бізнесмен, якби втрачав, а не заробляв?».

Водночас, про свої стосунки з харківським міським головою Геннадієм Кернесом він розповідати не захотів та запропонував спитати про це у самого Кернеса.

Нагадаємо,що  Олександр Ярославський придбав контрольний пакет акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» 27 квітня 2016 року. Генерального директора Харківського тракторного заводу. Андрія Коваля звинувачують за двома кримінальними статтями: «підготовка до злочину» і «диверсія». За інформацією СБУ, виробничий комплекс ХТЗ намагалися знищити, а частину виробництва вивезти в Росію.

comments powered by HyperComments