Порошенко просять захистити ХТЗ

Вівторок, 5 липня 2016, 10:02
На сайті офіційного Інтернет-представництва Президента України опублікована електронна петиція із заголовком «Не допустити знищення ХТЗ».
Порошенко просять захистити ХТЗ

«За усі 86 років діяльності ХТЗ, включно із надважкими роками праці в евакуації під час Другої Світової війни, наше підприємство ніколи не перебувало у такому кризовому становищі. А сьогодні в умовах, коли є все необхідне для виробництва, коли є потужний та працездатний колектив, коли є відповідальний інвестор, стараннями силових структур та органів судової влади діяльність заводу зупинена вже понад 90 днів», - пише В'ячеслав Шевченко від імені трудового колективу.

У зверненні зазначається, що діяльність підприємства блокується окремими представниками СБУ і місцевої Спеціалізованої державної податкової інспекції по обслуговуванню великих платників. «Старшим слідчим УСБУ в Харківській області, майором юстиції Каплею В.С, під керівництвом Конєва А.А. (заступник начальника Головного управління контррозвідувального захисту економіки держави СБУ) виконуються дії, характерні для резонансних прецедентів рейдерських захоплень промислових підприємств», - йдеться в петиції. Також зазначається, що через необґрунтований тиск підприємство не має можливості відновити діяльність, погасити заборгованість по заробітній платі та почати виплати кредиторам.

Керівництво і колектив ХТЗ просять у Президента негайно втрутитися в ситуацію, припинити безпідставні незаконні кримінальні справи; анулювати незаконне виконавче рішення; забезпечити максимально швидке зняття всіх арештів і перешкод для діяльності заводу.

Наразі петиція набрала менше 200 голосів, до кінця голосування залишилося 87 днів.

Нагадаємо, в травні контрольний пакет ХТЗ за пропозицією З.Вольфа придбав президент і власник групи компаній DCH Олександр Ярославський, який вже володів підприємством до 2007 року. Тоді стратегічним партнером ХТЗ стала російська група ГАЗ, підконтрольна Олегу Дерипасці. Нині йде процес фіналізації угоди.

Генерального директора Харківського тракторного заводу Андрія Коваля звинувачують за двома кримінальними статтями: «підготовка до злочину» і «диверсія». За інформацією СБУ, виробничий комплекс ХТЗ намагалися знищити, а частину виробництва вивезти в Росію. Київський райсуд Харкова наклав арешт на майно Андрія Коваля.

9 червня робітники заводу вийшли на мітинг, вимагаючи втручання в ситуацію, що склалася на підприємстві, губернатора Харківської області та Президента, а 16 червня вони ті самі вимоги висловили під час пікету біля будівлі СБУ.

ЗМІ повідомляють, що робітників заводу знову відправили у відпустку.

comments powered by HyperComments