Біля ХТЗ мітингують робочі

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 9 червня 2016, 11:02
Приблизно 250 чоловік прийшли з плакатами на прохідну ХТЗ.
Біля ХТЗ мітингують робочі

На плакатах мітингувальників написи «ХТЗ = Харків», «Порошенко, зупини рейдерів», «Наші діти хочуть їсти». Люди скандують: «Руки геть від педпріятія!».

Співробітники заводу скаржаться на невиплату зарплат. До мітингувальників вийшов член ради директорів, представник DCH Костянтин Петровський, він сказав, що нова команда прийшла на ХТЗ в березні, інвестор готовий вкладати гроші в розвиток і виконувати зобов'язання перед співробітниками, але через дії СБУ і податкової, які заблокували рахунки підприємства, це неможливо.

К митингующим вышел представитель DCH. Фото: Марья Варва

9 червня на заводі відбудуться збори кредиторів АТ «ХТЗ», на якому розглянуть можливість досудової санації підприємства.

Нагадаємо, що власник групи DCH Олександр Ярославський в кінці квітня 2016 роки купив контрольний пакет акцій ПАТ «Харківський тракторний завод». У травні власник 30% -го пкета акція Зігфрід Вольф повідомив, що підприємство призупинило роботу і може не виконати план.  Генерального директора Харківського тракторного заводу. Андрія Коваля звинувачують за двома кримінальними статтями: «підготовка до злочину» і «диверсія». За інформацією СБУ, виробничий комплекс ХТЗ намагалися знищити, а частину виробництва вивезти в Росію.

comments powered by HyperComments