Харків’яни вимагають покарати поліцейських, винних у смертельній ДТП

Вівторок, 12 липня 2016, 10:37
На площі Свободи збиралися рідні загиблих, постраждалі в аваріях за участю патрульних і небайдужі городяни з вимогою справедливого розслідування своїх справ.
Харків’яни вимагають покарати поліцейських, винних у смертельній ДТП

Нагадаємо, 10 липня автомобіль поліцейських поспішав на виклик і зіткнувся з «Москвичем». Загинули пасажири легковика — молоде подружжя: 18-річна дівчина і 28-річний чоловік. У той же день харків’яни блокували Сумську у місці аварії, виступаючи проти «смертельних пріусів».

«Сьогодні вже є інформація, що, виявляється, винним був водій «Москвича» і вони загинули від удару і вилетіли з машини вже мертвими», – розповів старший брат загиблого Олег Ананьєв у сюжеті каналу 24.

Напередодні на площу Свободи з вимогами справедливого розслідування справ вийшли близько сотні людей.

«В патрульній поліції Харкова закликають не поспішати з обвинуваченнями і дочекатися результатів розслідування. Патрульних, причетних до смертельної аварії, вже відсторонили від роботи», — йдеться у сюжеті.

В ефірі телеканалу News One голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе повідомила, що якщо слідство визнає поліцейських винними, то прикривати їх ніхто не буде. «Ми ніколи не прикриваємо тих, хто винний. Це наш принцип, по-перше. По друге, йде слідство. За останньою інформацією були допити і поліцейських, і водія «Москвича». Поки ми будемо розуміти кінцеву ситуацію, ми ще маємо провести кілька експертиз. Головне, що жодного поліцейського, який буде винним, ні в якому разі ні я, ні будь-хто прикривати не буде», — підкреслила Деканоідзе.

comments powered by HyperComments