Харківщина — третя за кількістю 200-бальних результатів ЗНО (оновлено)

Олександр Казайкін, Ганна Старкова  |  Вівторок, 12 липня 2016, 13:49
Про це повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) Олександр Сидоренко.
Харківщина — третя за кількістю 200-бальних результатів ЗНО (оновлено)

За його словами, перше місце обійняв Київ. 63 киянина на тестуванні набрали по 200 балів. Друга — Львівська область (36), третій результат показали випускники Харківської і Дніпропетровської областей (16). У Київській області 14 учнів набрали максимальний бал ЗНО, у Чернігівській — 11. У всіх інших регіонах відмінні знання показали менше 10 школярів.

Олександр Сидоренко повідомив, що учасники ЗНО, які не набрали прохідний бал з української мови та літератури (не подолали поріг здав-не здав), до тестування з решти предметів не були допущені. Також він уточнив, що випускники шкіл цьогоріч мали вибір між українською історією та математикою. Більшість вибрало історію.

Найбільше 200-бальних результатів харків’яни показали з математики (6 абітурієнтів). Три учасники ЗНО показали відмінний результат з англійської мови, по два — з української мови та літератури і німецької мови, по одному — з біології, історії нашої країни і фізики.

Найбільша кількість випускників, які отримали 200 балів, навчаються в КП «Харківський фізико-математичний ліцей №27 ХМР ХО». Звідти аж чотири учня з відмінними сертифікатами.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти зауважив, що всього 12 учнів харківських шкіл отримали 200 балів. Ще двоє навчаються у Пісочинському колегіумі ХРС ХО, по одному — у Ряснянській школі у Золочівському районі та Малиновській школі Чугуївського району.

Всього на Харківщині на ЗНО зареєструвалося 16876 осіб.

Харківська область була в трійці лідерів по ЗНО і минулоріч. «Кількість балів, набраних абітурієнтами в цілому», — уточнив Олександр Сидоренко.

Він розповів, що за область зробила серйозний крок по прориву в лідери загальноукраїнської кампанії складання тестування. «З усіх предметів Харківська область нижче 10 місця не опускалася. Хоча всім хотілося, щоб вона була 2-3», — зітхнув директор ХРЦОЯО. Однак, якщо порівнювати це з попередніми роками, коли регіон був позаду, отримувала 3 або 5 місце з кінця — прогрес є значний.

У 2016 році про остаточні результати по Харківській області за ЗНО говорити ще рано. Є ще тільки перші результати, зауважив Сидоренко.

comments powered by HyperComments