У центрі Харкова стоять екскаватори (доповнено)

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 12 липня 2016, 16:54
На майдані Конституції сьогодні виставили нову техніку КП «Харківводоканал».
У центрі Харкова стоять екскаватори (доповнено)

Нову техніку придбано за рахунок міського бюджету, повідомив директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов. Це 10 аварійних машин та 9 екскаваторів, я яких один — великий. Нові машини мають навісне обладнання. «Це дає можливість задіяти при ліквідації аварії меншу кількість техніки. Тут і заглибні насоси, що дають можливість відкачувати, працювати з аварійної машини, і відбійні молотки, що дає можливість додатково не приганяти компресор», — розказав він.

Техніка вийде на лінію до кінця тижня.

«Задача стоїть ліквідувати аварії день у день. На сьогоднішній день ми з цим справляємося. Завдяки новій техніці ми зможемо діяти більш оперативно. Окрім того, підприємство зараз робить планові перекладання зношених мереж, тому ця техніка, звісно, — нам велика допомога», — зауважив Віталій Панов.

Останнє оновлення техніки, за словами директора «Водоканалу», відбувалося п’ять років тому — кілька тракторів. Всього на балансі спецтехніки близько 500 одиниць.

«Відсоток зношення дуже різний, починаючи від 60% і до 90», — уточнив він. Віталій Панов зазначив, що підприємство веде постійний пошук нової техніки, бо кожна аварія має свою специфіку і немає сенсу відправляти на ліквідацію однакові машини.

«Зараз ми ведемо переговори для придбання телеінспекцій, щоб під час виїзду на аварію не лише виявити протікання або пробоїну у трубі. Роботи вводяться до труби, обстежують її, і ми розуміємо, скільки метрів нам потрібно копати», — поділився директор підприємства.

Уся нова техніка обладнана системами GPS. Певна кількість старої — близько 80 одиниць — також. На усіх тракторах встановлені веб-камери. «Ми можемо бачити, на якому об’єкті знаходиться трактор, яку роботу він виконує, які проблеми є. Для того, щоб оперативно реагувати, якщо необхідна якась додаткова допомога, якісь матеріали», — уточнив Віталій Панов.

Загальний кошторис, виділений містом на закупку нової техніки — 2 мільйони гривень.

Презентацію техніки на площі Конституції також відвідали Харківський міський голова Геннадій Кернес та заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

«Ми думаємо про те, щоб більш оперативно вирішувалися питання аварійних ситуацій. Мережі зношені на понад 80%, нашому комунпромводу 130 років. В цьому питанні необхідно дивитись дещо на інші речі — це умови праці, своєчасна сплата зарплатні, бажання людей працювати, нові кадри, які мають приходити на зміну. Комунальне підприємство «Шляхрембуд» також отримало нову техніку. Це новий асфальноукладник, трайлер», — зазначив Геннадій Кернес.

Згодом міський очільник відвідав реконструкцію Павлівської площі. Та повідомив, що роботи тут завершать до 18 серпня.

Фото — Сергій Козлов.

comments powered by HyperComments