На Харківщині всього 16 абітурієнтів здали ЗНО на 200 балів

Вівторок, 12 липня 2016, 15:06
Про попередні підсумки ЗНО 2016 розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.
На Харківщині всього 16 абітурієнтів здали ЗНО на 200 балів

Основна сесія зовнішнього незалежного тестування завершилася 17 червня. У Харківській області для проходження ЗНО було зареєстровано 16876 людей. Загалом, за весь цей період відбулося 57257 тестувань. Сидоренко зазначив, що цього року всього 16 абітурієнтів отримало по 200 балів. За його словами, це хороший результат, хоча він не показником якості освіти в області.

«Не зважаючи на те, що ЗНО в Україні було проведене вже дев’ятий раз, починаючи з 2008 року інтерес до цього, без перебільшення, значного українського проекту залишається постійним, – розповів Сидоренко, – і з року в рік основним документом для участі в конкурсі на звання студента-першокурсника головну роль відіграють результати ЗНО. Якщо говорити про попередні результати, то у Харківській області ЗНО відбулося згідно вимог нормативно-правових документів, з дотриманням процедури і забезпеченням однакових для всіх абітурієнтів умов проходження тестування».

«Ми бачимо два головні завдання, – зазначив він, – найперше – це забезпечення безпечних умов проведення ЗНО, і друге – це створення однакових умов для всіх абітурієнтів. Говорячи про безпеку,  ми маємо на увазі не диверсійні речі чи терористичні акти, хоча і таке є. Ми маємо в першу чергу забезпечити весь комплекс, починаючи від реєстрації абітурієнтів. Дуже важливим є прибуття абітурієнтів до місця тестування... та інші речі, які відбуваються на самому тестуванні».

За його словами, цього року на Харківщині була розширена географія проведення ЗНО. Тепер абітурієнти можуть проходити тестування у Валках та Чугуєві. Крім того, цього року було зафіксовано 27 порушень під час проведення ЗНО. Був випадок, коли в одного абітурієнта вилучили паперовий носій інформації під час тестування. Як виявилось згодом, він був сином директора однієї з місцевих шкіл. Його батьки звинуватили персонал в тому, що у хлопця забрали текст молитви, а зовсім не шпаргалку. Хоча спочатку факт цього порушення вони зовсім не заперечували.

comments powered by HyperComments