Дорожники звітують про ремонт траси до зони АТО (доповнено)

Середа, 13 липня 2016, 15:00
Зараз бригади працюють на ділянці від смт Шевченкове до Куп’янська. Відстань між населеними пунктами — близько 37 кілометрів.
Дорожники звітують про ремонт траси до зони АТО (доповнено)

«Там, де є найбільш зруйновані ділянки, формуємо основу для укладки двох шарів асфальтобетону. На інших ділянках ми проводимо ямковий ремонт. Основний комплекс робіт на цьому відрізку траси ми плануємо завершити до 20 серпня», — зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

Він також нагадав, що ремонт траси Чугуїв - Мілове було розпочато у 2015 році. Вже капітально відремонтовано найбільш аварійну ділянку дороги — 11 км від повороту до села Леб’яже Чугуївського району до кордону з Шевченківським районом, пише прес-служба ХОДА.

«Таким чином до середини серпня комфортний проїзд буде забезпечено до Куп’янська», — зазначив Євген Зражевець.

Щоденно на автомобільній дорозі працює понад 30 одиниць техніки, 10 інженерно-технічних робітників та більше 70 дорожніх робочих.

Про фінансування дорожніх робіт сьогодні під час прес-конференції розповів віце-губернатор Євген Шахненко. За його словами, дорога Чугуїв — Куп'янськ — Мілове —  це шосе, по якому йде багато цивільних і військових вантажів, запевнив він. Завдяки зусиллям Ігоря Райнін, в минулому році особисто розмов з президентом, з прем'єром України, ми отримали на цю дорогу 80 мільйонів гривень», — зазначив Шахненко.

Ще від уряду буде отримано 80 мільйонів, щоб закінчити дорогу на кордоні з Луганською областю: «Там ми зробили тільки ямковий ремонт і фрезерування».

Крім того, держава виділяє кошти на дорогу Харків — Богодухів — Охтирка. «В першу чергу ми будемо робити дорогу до кордону з Сумською областю», — підкреслив віце-губернатор. На трасу йде 54 мільйони плюс співфінансування Дергачівського району та інших районів, за якими проходить ця дорога. ХОДА зобов'язана засвоїти їх до 1 вересня.

«Зараз ми зробили дорогу між Пересічним і Бермінводами. Там 20 років нічого не робилося», — поскаржився чиновник. Шахненко підкреслив, що трасою займався приватний підрядник, і зробив цю дорогу на відмінно.

За словами віце-губернатора, «Укравтодору» на сьогоднішній день довіри немає. «Це бракороби», — констатував Шахненко, завіривши, що ХОДА йде «шляхом хороших конкурсів, приватних дорожніх компаній».

Обладміністрація цьому році також відновить багатостраждальний Губаревскій міст. Він знаходитися за Богодуховом, вже років 10 проїзд по ньому неможливий. Туди виділено 13,5 мільйонів гривень, зараз проводитися тендер.

Ізюмський міст теж не в порядку, на нього виділено 20 мільйонів гривень, доповнив Шахненко. Від кордону Харківської області з Полтавської до Валок в цьому році теж буде розпочато будівництво.

Зазначимо, в цьому році державою для Харківської області передбачено 126 млн. грн. на роботи по ремонту доріг загального користування, на проведення поточного середнього ремонту - 101, 5 млн. грн. В ХОДА неодноразово заявляли, що виділених і власних коштів не вистачить на те, щоб зробити шляхи проїздними. Облрада навіть прийняла звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення». Але ремонт почали, не зволікаючи. Розрахунково, на усі роботи має бути витрачено 180 млн.грн.

comments powered by HyperComments