Харків представить Світовому банку програму розвитку доріг

П'ятниця, 15 липня 2016, 13:24
Про це в інтерв’ю повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.
Харків представить Світовому банку програму розвитку доріг

Сьогодні особисто начальник обласної Служби доріг представить міжнародним фінансовим організаціям проект реконструкції дороги на Полтаву.

«Наш проект з реконструкції дороги М-03 на ділянці від межі з Полтавською областю до Валок і в обхід Валок — це дорога першої категорії. Ми зробили повністю всі проектні роботи, які пройшли експертизу в Києві. З ініціативи Ігоря Райніна цей проект на території нашої області прискорився десь на два роки», — уточнив Євген Зражевець.

Він повідомив, що будівництво такої траси потребує значної кількості погоджень із місцевою громадою. Якщо на Харківщині цей процес вдалося провести достатньо оперативно, то на Полтавщині тривають суперечки.

«Ми подали пропозицію в «Укравтодор» з метою прискорити цей процес — відкрити другий пусковий комплекс на кордоні від Полтавської області до Валок і в обхід Валок. Тобто роботи організовуються паралельно. Таким чином, десь на два роки ми прискорюємо будівництво цієї дороги. Тобто ми починаємо свій проект і доходимо 25 кілометрів до Валок і фактично 12 кілометрів навколо Валок. Тим більше, що вся документація готова», — уточнив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Презентація проекту відбудеться у Мінекономрозвитку сьогодні.

«Виходячи з даних, які у мене є, Світовий банк виділяє на цей проект на територію Полтавської, Харківської області, а також ще ряду територій України близько 500 млн. євро. Яка з цього частина піде нам — це залежить, насправді, від організації нашої роботи. Тому ми в цьому напрямку дуже активно працюємо, і у нас, я впевнений, все вийде», — сказав Євген Зражевець.

Комісія Світового банку і Європейського банку реконструкції і розвитку, за словами начальника Служби автомобільних доріг Харківщини, раніше зазначила, що такої організації роботи, як в Харкові, вони не зустрічали.

«Зараз ми фактично вийшли на фінішну пряму проведення тендерних процедур. Плануємо в цьому році почати фронт робіт, залишилося визначити час тендеру. Я думаю, це буде серпень-вересень. І потім визначається переможець цього тендеру і починають розгортатися роботи. Тому початок цього доленосного для нас проекту буде покладено вже в цьому році», — підсумував Євген Зражевець.

Надаємо, починаючи з наступного тижня «Справжня Варта» публікуватиме авторські інтерв'ю Ростислава Касьяненка, шеф-редактора Медіагрупи «Дозоры» («Восточный Дозор», «Южный Курьер», «Справжня Варта» etc) з топовими політиками, чиновниками, громадськими діячами тощо.

comments powered by HyperComments