Активісти запрошують соратників на інвентаризацію саду Шевченка

Четвер, 28 липня 2016, 16:54
Дерева на вже відгородженій ділянці планують описати до протягом двох днів. Сьогодні буде інструктаж.
Активісти запрошують соратників на інвентаризацію саду Шевченка

У понеділок, 25 липня, «Зелений Фронт» домовився з міською владою щодо проведення інвентаризації дерев центральної рекреаційної зони міста.

З одного боку, це дозволить не допустити зникнення жодного дерева, з іншого — фахівцям буле легше планувати заходи із захисту саду. «Ця глобальна робота займе не один місяць, але починати треба з ділянки, на якій вже в неділю почнуться активні ремонтні роботи. Тому часу на розкачку/підготовку зовсім немає. Ми просимо всіх, кому це цікаво, усіх, хто може присвятити захисту міської перлини — Саду Шевченка — якусь частину свого часу, записатися в список добровольців і взяти участь в цій роботі», — написав на своїй фейсбук-сторінці керівник «Зеленого Фронту» Олег Перегон.

Охочих 28 липня о 18:30 збирають біля пам'ятника М'ячу. Активіст «Зеленого Фронту» Олексієм Ведмідського, який проходив в Нюрнберзі стажування по інвентаризації зелених насаджень, провів інструктаж і тренування.

29 липня о 18:00 намічено збір у «Кулиничів» (поруч з ХНАТОБом). Активісти планують розбитися по групах і проводити інвентаризацію до закінчення світлового дня. Такі самі плани — на 30 липня, але роботи розпочнуться о 9:00.

«Якщо все піде добре, за п'ятницю і суботу інвентаризація обгородженій парканом частини парку повинна закінчитися в суботу ввечері. Однак, не виключено, що роботи затягнуться і доведеться виходити на кілька годин в неділю, щоб доробити те, що не встигли (хоча хотілося б вкластися в суботній день)», — сподіваються активісти.

Щоб взяти участь, потрібно зареєструватися по телефону: 050-22-88-236 (Олег) і вказати, в які дні та години ви зможете взяти участь в цій роботі.

comments powered by HyperComments