На Меморіалі Слави вшанували пам'ять визволителів Харкова

Вівторок, 23 серпня 2016, 10:00
73-тю річницю визволення Харкова від нацистських загарбників відзначили сьогодні, 23 серпня, на Меморіалі Слави в Лісопарку.
На Меморіалі Слави вшанували пам'ять визволителів Харкова

Квіти до пам'ятника Скорботної Матері та братських могил поклали ветерани Другої світової війни, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники міського голови, директори департаментів міськради, голови райадміністрацій, а також керівники обласних органів влади, народні депутати України, представники громадських та молодіжних організацій, духовенство, харків'яни, повідомляє прес-служба міськради.

«Це дуже важливий день для харків'ян, тому що в цей день Харків був звільнений від нацизму. Всі ми почитаємо це свято і ми прийшли сюди, щоб віддати данину пам'яті всім загиблим під час визволення нашого міста. Ми повинні шанувати людей, які воювали, захищали країну, а потім піднімали її з руїн. Сьогодні Харків відроджується і процвітає, і це заслуга всіх харків'ян», - зазначив міський голова Геннадій Кернес.

Біля пам'ятника Скорботної Матері прозвучала літературно-музична композиція, під гімн України пролунали залпи, курсанти військових вишів міста пройшли урочистою ходою. За загиблими в роки Другої світової війни священнослужителі відслужили поминальний молебень.

Нагадаємо, сьогодні у Харкові відбудеться низка заходів, присвячених Дню визволення від німецько-фашистських загарбників та Дню міста.

comments powered by HyperComments