PLAN B: у Слов’янську, Краматорську і Харкові відбудеться революція у громадській свідомості

Середа, 24 серпня 2016, 12:10
PLAN B – це фестиваль соціальних ініціатив та нової музики, який проходитиме 2-3 вересня у Слов’янську і Краматорську, а 23-25 вересня — в Харкові.
PLAN B: у Слов’янську, Краматорську і Харкові відбудеться революція у громадській свідомості

У фестивалі візьмуть участь найзухваліші й найяскравіші представники різних соціальних ініціатив України, а також їхні зарубіжні колеги та однодумці. Захисники довкілля та борці за права людини, організатори спільнот і громадських рухів, партизанські художники, будівельники, організатори благодійних акцій і творці корисних мобільних додатків – PLAN B створено для того, щоб об’єднати всіх цих чудових людей, які працюють задля порятунку своєї країни від кризи і прагнуть дати поштовх до нових змін і розвитку.

"Що ж до назви проекту, то вона говорить сама за себе: як би там не було, не опускайте руки – з будь-якої ситуації є вихід, завжди можна згенерувати екстрений альтернативний «план Б». Саме креативні рішення й інновації, народжені в пошуках такого запасного «плану Б», будуть представлені нашими гостями у формі коротких динамічних презентацій формату TED і більш поглиблених воркшопів", - розповідають організатори.

Окрім українських доповідачів, у конференції візьмуть участь представники більше десяти соціальних ініціатив з усього світу і з різних сфер: ІТ, мистецтва, спорту, музики, кіно, захисту прав людини та ін. Спікери проведуть презентації своїх проектів, захопливо розкажуть про лайфхаки, які зумовили їхній успіх, а також про інші серйозні й важливі речі. Серед уже заявлених учасників: Брайян Фоунтейн (США), організатор наймасштабніших флешмобів «Improv Everywhere»; Торстен Сторно (Німеччина), DJ, ініціатор фестивалю інді ігор «A MAZE»; Девід Левін (США), активіст організації «Row3d», яка використовує нанотехнології для допомоги громадам у зоні конфліктів; Ірмела Меньшен-Шрам (Німеччина), мирна анти-нацистська бабуся-активістка; Марія Серветник (Німеччина), еколог, активист організації «Trial and Error» розповість про креативний та сталий розвиток громад; Ігор Зайдель (Росія-Німеччина-Україна), стріт-артист, художник-концептуаліст розповість про проект «Міфологема міста», культурний код, арт-активізм; Олександр Філоненко (Україна), представник організації «ЕМАУС» у Харкові, засновник адаптаційного центру для дітей з інвалідністю «Літаючий дім»; Настя Мельниченко (Україна), ініціатор резонансного онлайн флешмобу #янебоюсясказати; Таня Кисельчук (Україна), співзасновниця проекту «WiseCow»; Йош (Україна), голова Феміністичних Студій у Львові.

Мета нового проекту – не створення вузькоспеціалізованої закритої спільноти, але здійснення своєрідної революції у громадській свідомості, поширення ентузіазму серед широкого кола людей, які поки що не мають достатньо мотивації для активних дій. Але, як і Ірвін Велш, організатори вважають, що «революція без танців взагалі не варта того, щоб її робити». Тому нічна частина фестивалю буде складатися з концертів і вечірок за участі цікавих різноформатних українських і іноземних артистів. Нічні заходи будуть відбуватися в кількох різних місцях.

comments powered by HyperComments