У Харкові відкрили пам’ятник архітектору Олексію Бекетову

Вівторок, 30 серпня 2016, 13:21
Сьогодні поблизу Харківського національного університету міського господарства відбулося відкриття пам’ятника видатному архітектору Олексію Бекетову.
У Харкові відкрили пам’ятник архітектору Олексію Бекетову

На урочистій церемонії відкриття були присутні керівники та викладачі університету, чиновники, а також нащадки академіка Олексія Бекетова. Виступальники наголошували на визначній ролі Бекетова в архітектурному житті міста та підкреслювали, що університет продовжує шанувати започатковані ним традиції.

«Сьогодні визначна подія для нашого університету, – підкреслив ректор ХНУ міського господарства, професор Володимир Бабаєв, – як і для міста Харкова. Сьогодні ми відкриваємо пам’ятник зодчому міста, вихователю, основоположнику архітектурної школи в Харкові – Олексію Миколовичу Бекетову. Він, як і його родина, багато надавав благодійної допомоги харків’янам. Він безкоштовно розробив проект громадської бібліотеки імені Короленка, харківську недільну школу. Нині це виставковий зал Художнього музею».

Ім’я Олексія Бекетова університет отримав тільки в 2013 році. І так як в 2017-му виповнюється 155-та річниця з дня його народження, то колектив університету прийняв рішення увіковічити пам’ять знаменитого архітектора, поставивши цей пам’ятник.

comments powered by HyperComments