Харківських школярів перестануть лаяти за оцінки і навантажувати на вихідних

тетяна зарубіна  |  Четвер, 1 вересня 2016, 15:00
В українській системі освіти настають великі зміни. 
Харківських школярів перестануть лаяти за оцінки і навантажувати на вихідних

Найбільше зміни торкнуться молодшої школи.

"Головна мета - розвантажити дитину. Введені зміни до оцінювання знань учнів. Педагоги більше не будуть задавати домашні завдання на вихідні дні. Класні керівники не мають права публічно говорити про неуспішність або успішність учнів. Я повністю з цим згодна, - зазаначила директор Департаменту освіти міськради Ольга Деменко. - Цю роботу педагоги зобов'язані проводити суто індивідуально".

Був прийнятий і ряд інших нововведень. Так, учні зможуть писати у зошиті олівцем, а вчителям тепер необов'язково користуватися червоною пастою для виправлення помилок.

Зміни торкнулися і перевірки зошитів. "Недоцільно виставляти оцінки за ведення зошитів і погіршувати річні оцінки тільки за те, що у дитини поганий почерк", - вирішили в Міністерстві освіти.

Головне нововведення - вчитель сам вирішує, скільки годин йому взяти, як складати програму.

"Пріоритет для нас - формування компетентності, щоб дитина могла застосувати свої знання практично", - наголосила Ольга Деменко.

Новий підхід допоможе вчителю скласти більш гармонійну програму.

В цілому, Харків повністю готовий до нового навчального року. Невеликі проблеми залишилися з підручниками, але вони будуть повністю вирішені до 10 вересня. Україномовні класи забезпечені підручниками на 70 відсотків, російськомовні - на 30 відсотків.

Нагадаємо, Ольга Деменко повідомила, що в Харкові будуть відкриватися нові дитячі садки.

comments powered by HyperComments