Під час осіннього призову будуть враховані минулі помилки

Середа, 7 вересня 2016, 16:16
1 вересня стартував призов на військову службу. Цього разу план для Харківської області становить 1125 чоловік.
Під час осіннього призову будуть враховані минулі помилки

Про це розповів Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату. «Указ президента з призову на військову службу набув чинності 1 вересня, – зазначив він, – тому всі громадяни України від 18 до 27 років незалежно від того, чи отримали вони повістки, чи ні, повинні з’явитися до районних військкоматів за місцем військового обліку. Де вони вже проходять медичний огляд, професійний психологічний відбір і відповідне призначення до Збройних сил України чи інших військових формувань».

За словами військового комісара, даний план з призву мало відрізняється від попереднього. «Головне завдання для Харківської області на осінній призов становить 1125 людей, – зазначив він, – з них 614 – це для частин Збройних сил України. Всі інші призовники – для частин Національної гвардії України та частин Державної служби транспорту».  

Заплановано, що вже в жовтні-листопаді призовників направлять до військових частин. До цього вони мають пройти відповідну підготовку. Відповідно до чинного законодавства, призов до військової служби проводитиме міська влада у співробітництві з військовими комісаріатами.

Юрій Калгушкін також заявив, що були зроблені висновки та враховані недоліки призовної кампанії, яка проводилась в травні-червні поточного року. За його словами, цього разу призов буде здійснений без порушення чинного законодавства. А також додав, що тепер призовників не будуть відловлювати на прямо вулицях. Проте Калгушкін підкреслив, що така ситуація склалася виключно через те, що самі призовники не дотримуються правил військового обліку.

Калгушкін також зазначив, що значна кількість призовників під час проходження перевірки виявляється непридатними для військової служби. Чимало з них мають право на відстрочку. Проте деякі просто не з’являються. Наприклад, минулого разу близько 4 тисяч призовників не прибуло до військкоматів. Частина з них вже була притягнута до адміністративної відповідальності. 

comments powered by HyperComments