Мерія Харкова називає відключення міськелектротранспорту незаконним

Четвер, 8 вересня 2016, 17:16
Попередження АК «Харківобленерго» про відключення 10 вересня об'єктів КП «Міськелектротранссервіс» порушує всі раніше досягнуті домовленості з Харківською міською радою.
Мерія Харкова називає відключення міськелектротранспорту незаконним

Про це сьогодні, 8 вересня, повідомив журналістам перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, міська влада вела тривалі переговори з АК «Харківобленерго», і від в.о. голови правління компанії Володимира Яворського надходила заява про те, що відключень більше не буде.

«Ми вели довгі переговори, процес зрушився з мертвої точки. Те, що сьогодні нас попереджають про відключення, - це порушення всіх домовленостей. Було вирішено, що комунальні підприємства, у яких є борг, а це також «Харківводоканал» і «Харківські теплові мережі», будуть щодня оплачувати ту частину боргу, яку в змозі. Ми виконуємо свої зобов'язання, проплати йдуть», - повідомив Ігор Терехов.

Перший віце-мер зазначив, що для вирішення питання з боргом необхідна допомога держави. Зокрема, заборгованість «Міськелектротранссервіс» виникла через те, що з держбюджету більше не компенсуються кошти за перевезення пасажирів пільгових категорій.

«Заборгованість «Міськелектротранссервіс» перед «Обленерго» на сьогодні - 50 млн грн, станом на 1 січня вона становитиме 87 млн ​​грн. На сьогодні держава нам винна за перевезення пільгового контингенту близько 270 млн грн, а на 1 січня ця сума складе 404 млн грн. Рішення щодо погашення заборгованості без участі уряду знайти неможливо», - зазначив Ігор Терехов.

Також він повідомив, що від «Харківобленерго» надійшла пропозиція або давати воду за графіком, або зняти з маршрутів частину рухомого складу. Місто від цього відмовилося. «Ми на боці людей і не підемо на це. Чому ми повинні стати на сторону «Харківобленерго»? Обмежень в подачі води, тепла та скасування руху електротранспорту не буде. Ми вже звернулися до правоохоронних органів, прокуратури, СБУ для запобігання незаконним діям «Обленерго», - повідомив перший віце-мер.

Крім того, він нагадав, що міський електротранспорт працює в цілодобовому режимі, тому «Харківобленерго» не має права відключати об'єкти «Міськелектротранссервісу». У разі невиконання домовленостей місто звернеться до суду.

Зазначимо, що з боку АК «Харківобленерго» надійшло попередження про відключення 10 вересня Салтівського та Жовтневого трамвайних депо, тролейбусного депо №2 і 3, а також 20 тягових підстанцій.

comments powered by HyperComments