«Школа Діалогу» навчить переселенців та мешканців міста долати конфліктні ситуації

Юлія Гуш  |  Середа, 14 вересня 2016, 16:22
Задача даного проекту полягає в тому, щоб налагодити діалог між вимушеними переселенцями та місцевим населенням.
«Школа Діалогу» навчить переселенців та мешканців міста долати конфліктні ситуації

Про це розповіли організатори соціальної програми «Школа Діалогу!» під час своєї прес-конференції. За їх словами, ця волонтерська ініціатива стартувала ще 2014 року. До її розробки свої зусилля доклала громадська організація «Разом» за підтримки німецької федеративної компанії  Deutsche Gesellschaft fur Internationale.

«У нас багато людей, що постраждали від війни, – розповіла Ольга Клименко, керівниця ГО «Центр психологічного розвитку «Разом»», – які опинилися в ситуації переселення в 2014 році. Найбільше таких людей було в Харкові та Харківській області. І психологи нашої організації почали тоді допомагати. Ми працювали не тільки на індивідуальних умовах, а й проводили групи для людей, які опинилися у складних ситуаціях».

Клименко розповіла, що члени її організації ведуть групи підтримки для людей, яким важко впоратися з тими ситуаціями, які виникають в їхньому житті. Це може бути втрата близької людини чи власної домівки. І даний проект направлений саме на формування конструктивного підходу до вирішення конфліктних ситуацій. І, зокрема, в даному аспекті особливий акцент буде робитися саме на молодь.

«Ми в першу чергу приймаємо ті області, в яких проживає найбільше внутрішньо переміщених осіб, – зазначив Денис Ткачов, координатор проекту «Психосоціальна підтримка і робота з конфліктами» німецької федеральної компанії, – це Запорізька, Харківська та Дніпропетровська області. Наш проект концентрує свою увагу на співробітництві з громадськими організаціями, органами державної влади та місцевого самоуправління, а також іншими міжнародними та місцевими партнерами».

Зокрема, пріоритетним напрямком цього проекту стане соціальна підтримка та менеджмент конфліктів. На даний момент ведеться робота з низки напрямків, які в першу чергу пов’язані з безпосереднім наданням психосоціальної допомоги та підтримки внутрішньо переміщеним особам. А також громадам, які їх приймають. Варто також заначити, що допомога надаватиметься людині незалежно від того, чи є вона внутрішньо переміщеною особою, чи ні. Адже, за словами організаторів, наслідки конфлікту на Сході України відчувають на собі абсолютно всі мешканці України».

comments powered by HyperComments