Куди йти, щоб знайти роботу? У Харкові йде до завершення Ярмарок вакансій

Юлія Гуш  |  Середа, 21 вересня 2016, 14:52
У Харкові в межах Всеукраїнського проекту «ДЕНЬ КАР’ЄРИ /PROFITDAY» триває Ярмарок вакансій, який дає можливість переселенцям та студентам знайти роботу. Подібні заходи проходять в 15 містах України.
Куди йти, щоб знайти роботу? У Харкові йде до завершення Ярмарок вакансій

Ярмарок вакансій, в першу чергу, спрямований на підтримку внутрішніх переселенців та студентів, що шукають роботу. Також на допомогу можуть розраховувати і місцеві мешканці, у яких є проблеми з працевлаштуванням.

На Ярмарку присутні близько 40 роботодавців, які надають вакансії з різних сфер зайнятості – це, наприклад, можуть бути ІТ-компанії, промислові підприємства, компанії, що надають послуги у сфері краси тощо.

«Велику кількість роботодавців запросив Центр зайнятості , який також є співорганізатором Ярмарку вакансій, – розповіла Наталя Малютіна, керівниця проекту «Livelihooods» від БФ «Карітас Харків», – також тут працюють співробітники фонду «Право на захист», які надають юридичну допомогу тим особам, які її потребують. Ті люди, які сьогодні завітали до нашого Ярмарку, мають можливість отримати вакансії безпосередньо від роботодавців. Вони знайомляться з умовами праці, які існують на тих підприємствах, а також мають змогу ознайомитись з тими послугами, які надають різні благодійні фонди. Спільно зі БФ «Станція Харків» наш фонд працює вже не перший рік. І такий ярмарок – це дуже дієва допомога для тих людей, що шукають роботу».

Також представники БФ «Карітас» розповіли, що вакансії можна знайти і на їх сайті «Кар’єра для нового життя».

«Його мета – це створити майданчик, де можуть комунікувати працедавці та переселенці, – зазначив Кирил Нечепуренко, керівник сайту, – на даний момент планується його розширення. Він дає можливість переселенцям, що шукають роботу, розмістити своє резюме, створивши його за допомогою нашого конструктора. Також працедавці розміщують у нас вакансії».

За його словами, сайт також дає можливість проконсультуватися зі спеціалістами та записатися на тест з профорієнтації. Там вже було зареєстровано більше 1000 осіб, що шукають роботу, більше 300 працедавців та розміщено близько 300 вакансій. Загалом, це вже не перший Ярмарок вакансій, який проходить в Харкові. Мета таких заходів, у першу чергу, полягає у встановленні прямого та безпосереднього контакту між роботодавцем та особами, що шукають роботу.

comments powered by HyperComments