Аваков побажав Ярославському побудувати ще один готель і повернути до Харкова футбол

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 23 вересня 2016, 11:33
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив на міжнародному економічному форумі, який проходить сьогодні у Харкові.
Аваков побажав Ярославському побудувати ще один готель і повернути до Харкова футбол

«Пані та панове, шановні посли, кияни і гості нашого славного міста і, насамперед харків'яни, я радий вас вітати. Це восьмий форум і це форум, який підкреслює спадкоємність, спадкоємність настроїв і ... Я чув чудово вибудувану доповідь глави адміністрації зараз, не звертаючи уваги на те, що зараз є маленька приставка в. о., впевнений, що Юлія буде хорошим головою адміністрації, тому що дуже мотивовано розвиває регіон. І пишався цими цифрами, тому що 9 з 11 показників зростання економіки за галузями у цей момент часу це дуже сильно. При цьому не забуваючи, що всього в півтора годинах їзди від Харкова непроста зона АТО. Притому, не забуваючи про те, що поруч, за 40 км російський кордон», - зазначив Арсен Аваков.

За його словами, Харків зміг трансформувати виклик, який виник перед ним, у можливість.

«Я навчався в Харківському політехнічному інституті, і мій викладач математики часто давав таке слівце, він говорив: на жаль великого щастя. Ось у цей момент часу на жаль превеликого щастя я тут не бачу прапора Росії. Це був жахливий виклик для всіх нас – для країни, для Харкова, який за ці два роки, два з половиною зумів цей виклик прийняти і трансформувати як можливість. Сьогодні ми все ще працюємо в складнощах, але маємо цілком ясну тенденцію до розвитку. Економіка зростає, міністр економіки сказав вже тут, економіка росте вже кілька місяців, сподіваюся, буде рости. Я хочу, щоб кожен з вас для себе ще раз представив, що Україна більш ніж два роки тому втратила 25% свого промислового потенціалу на окупованій території. Україна отримала за ці два роки трансформацію ринку і при цьому зростає. Я думаю, що для будь-якого іноземного інвестора цей стійкий потенціал багато скаже і тому я радий, що сьогодні рекордна кількість гостей у нас тут і з добрими намірами, наскільки я знаю з контрактів, які будуть підписані. Це дуже добрий знак. Добрий знак для всієї економіки, і для інвестора».

Окремо Арсен Аваков зупинився на темі ХТЗ.

«Я знову повернуся до ситуації з Російською Федерацією. Один з найбільших харківських заводів, ХТЗ, довгий час існував за участю одного з російських інвесторів. І ми мали в останні місяці деяке напруження, певну кризу. Завод зараз не працює нормально. Є якийсь харківський інвестор і бізнесмен Ярославський. Ярославський придбав пакет акцій ХТЗ, він його підіймає, для нього це підйомна вага, але підняти він не може, тому що третій місяць у нас знаходиться державна служба, яка задає тисячу і одне питання... У результаті кілька тисяч людей найбільшого промислового гіганта країни змушені простоювати. Це перехідний момент, його ми тут обговорювали в кулуарах і з паном Ложкіним, і з паном Райніним. Я думаю, що за підсумками обговорення, яке у президента України проходило кілька днів тому, ми цю проблему швидко вирішимо. Але це такий собі лакмус тест для нашого чиновника», - сказав А. Аваков.- «Ще згадаю зі свого харківської життя: багато років тому тут головою адміністрації був чудовий господарник і мудрий чоловік Олександр Степанович Масельський. Щоранку він вставав, до нього підходив чоловічок і він говорив: ви знаєте, там якийсь Аваков будує собі офіс, і у нього бізнес швидко розвивається. Він каже, ну а кооператор ікс будує дуже великий будинок. Він каже, нехай строїть, з собою не забере. Дістанеться харків'янам. Філософія ... творця, ось ця філософія повинна бути ключовою для державного апарату. Якщо знайшовся харків'янин або іноземець, який підіймає тут ситуацію, давайте відкладемо в сторону наші проблеми формальні і вирішимо їх потім. Тому чиновник повинен повинен знати, як їх вирішити... Я не думаю, що хтось згадає, скільки акціонерів і господарів було у ХТЗ, а ім'я ХТЗ пам'ятають».

За словами міністра МВС, Харківська область має потужну наукову школу: «Це потужна наукова школа, найпотужніша школа освіти. Найбільший, я думаю, головний український науковий центр... Це потенціал, який потрібно розвивати. Харківські університети також важливі, як і харківські заводи. І цей пріоритет сьогодні урядом висунутий як ключовий. Питання оборони і безпеки і питання розвитку і освіти є ключовими пріоритетами бюджету на наступний рік. Саме тому ми можемо з гордістю сказати, що внесений бюджет передбачає зростання державного фінансування, зростання уваги до вищої школи і освіти в цілому».

«Я радий вас всіх тут бачити. Радий тому, що тут все більше і більше гостей. Я бажаю Ярославському побудувати ще один готель, тому що в цьому не поміщаються гості. І я бажаю Ярославському повернути «Металіст» на стадіон. Ми скучили за футболом. Я прошу всіх гостей бути дуже відкритими і сміливими зараз, тому що зараз саме час завойовувати серця харків'ян. Вітаю вас! Слава Україні!», – додав міністр МВС.

Нагадаємо, що сьогодні в Харкові проходить VIII Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Участь у форумі беруть близько 30 міжнародних делегацій, у тому числі – 11 послів іноземних держав.

comments powered by HyperComments