Те, що всі патрульні поверталися живими, – найбільше досягнення харківської поліції - О.Юськевич

П'ятниця, 30 вересня 2016, 16:28
Повертаються живими та здоровими, проте не дуже задоволені чинним законодавством. Представники Харківської поліції розповіли про свої проблеми да досягнення.
Те, що всі патрульні поверталися живими, – найбільше досягнення харківської поліції - О.Юськевич

Ольга Юськевич, начальниця Управління патрульної поліції міста Харкова, зазначила, що вже пройшов рік, як в місті заступила до виконання своїх обов’язків патрульна поліція. На сьогоднішній день її особовий склад налічує 1111 осіб, які покривають всі дев'ять районів Харкова, а також вільними залишається ще 100 вакансій. Патрулювання здійснюється в дві зміни та цілодобово.

«Що стосується роботи патрульної поліції міста Харкова, то тут, звісно, є певні зауваження, – зазначила вона, – є помилки. Але ми підвищуємо свої професійні навички, ми робимо аналіз своїх помилок і вдосконалюємося. Ми забезпечуємо громадський порядок на вулицях міста, реєструємо порушення правил дорожнього руху, контролюємо це».

Найбільшим досягненням харківської поліції Юськевич називає той факт, що всі її колеги повернулися з патрулювання живими та здоровими. Також вона зазначила, що харківські поліцейські врахували трагічні події в Дніпрі, коли були вбити двоє їх колег. Вже були посилені тренування з фізичної, вогневої та тактичної підготовки, а також відпрацьовуються різні непередбачувані ситуації, які потенційно можуть трапитися з патрульними.

Головною своєю проблемою поліцейські назвали недосконале законодавство, в якому наявні певні недоліки, розбіжності та протиріччя, що негативно впливає на їх діяльність. Ольга Юськевич висунула побажання, щоб до нього таки були внесені необхідні зміни. «Патрульний поліцейський під час здійснення своєї діяльності, під час винесення рішень кінцевих постанов або винесення протоколів несе кримінальну відповідальність за внесення завідомо неправдивих даних, – розповів Размик Оганесян, т.в.о. заступника начальника управління патрульної поліції Харкова, – а також за перевищення службових повноважень. І хотілося, щоб наші суди це сприймали. Тобто, якщо особа розповідає на суді, що вона зафіксувала правопорушення, то таким чином вона несе за це відповідальність». За його словами, чинним законодавством передбачена для представників поліції кримінальна відповідальність. Він висловив побажання, щоб свідчення поліцейських мали більшу вагу. Оганесян також додав, що деякі закони варто поновити та узгодити один з одним. Також були згадані ДТП за участі патрульних, яких, за різними даними, вже трапилось від 107 до 115. За словами Юськевич, з вини самих поліцейських сталося всього 47 аварій. За її словами, це наслідок служби та постійного патрулювання.

Також патрульні підкреслили, що в їх справі важливий контроль один за одним, так як безпека залежить від напарника. Крім того, начальниця Харківського управління патрульної поліції зазначила, що не було випадку, коли поліцейські дозволили би собі бездіяльність. За її словами, основна їх задача – не допустити правопорушення та порушень прав громадян.

comments powered by HyperComments