Сітенка таки не зареєстрували кандидатом в губернатори - опублікований список

Понеділок, 3 жовтня 2016, 10:19
Національне агентство України з питань державної служби оприлюднило список претендентов на посаду голови ХОДА.
Сітенка таки не зареєстрували кандидатом в губернатори - опублікований список

За інформацією Національного агентства України з питань державної служби, претендентів на посаду десять:

1. Юлія Світлична, перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, т.в.о. голови заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, 1984 року народження.

2. Сергій Мельник, начальник військово-юридичного факультету Національного університету імені Ярослава Мудрого, 1977 року народження.

3. Тетяна Барановська, експерт ГО "Експерти за реформу", 1974 року народження.

4. Віталій Немілостівий, підприємець, екс-нардеп, почесний голова Корпорації "УкрІннМаш", 1968 року народження.

5. Петро Костенко, безробітний, 1971 року народження.

6. Олег Василенко, фізична особа підприємець, 1963 року народження.

7. Сергій Бервено, Професор кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 1967 року народження.

8. Сергій Кадигроб, начальник Одеського міського управління юстиції, начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти, 1965 року народження.

9. Медет Магомедов, Голова дирекції по завершенню операції АТ "ЄВРОГАЗБАНК", 1960 року народження.

10. Сергій Третьяков, безробітний, 1956 року народження.

У свою чергу, депутат міськради Тарас Сітенко навряд чи розраховував на перемогу і прогнозовано отримав формальну відмову ще на етапі подачі документів. 

Незважаючи на пікантні ескапади на адресу діючих чиновників ХОДА, на кшталт «залізних дуп», історія з висуненням бізнесмена-ортопеда виявилася гарним піар-ходом. 

"У мене не було особливих ілюзій щодо шансів виграти цей конкурс, але я вважав за потрібне подати документи, переконатися в тому, що учасникам надаються рівні умови і можливості. Але, як бачимо, незважаючи на зміни в Україні, які сталися з 2014 року, зміни в суспільній свідомості, люди, що представляють владу в нашій країні не змінилися, і всіма силами намагаються зберегти бюрократичну вертикаль", - підкреслив сьогодні бізнесмен.

У той же час, лідер місцевої «Самопомочі» був прекрасно обізнаний про те, що не маючи стажу державної служби, він не відповідає формальним конкурсних критеріям.

При цьому поки не зовсім зрозуміло, чи є такий стаж у професора Бервено, начальника факультету Мельника або, скажімо, підприємця Василенко. Залишається лише сподіватися, що вони не такі фріки, як "екс-чиновник на БТРі" Петро Костенко.

Нагадаємо, конкурс на заміщення вакантної посади Голови Харківської обласної державної адміністрації підходить до свого завершення і 4 жовтня харків’яни дізнаються ім’я нового очільника області.

"Конкурсній комісії належить зробити нелегкий вибір, адже список потенційних губернаторів виглядає, я б сказав, еклектично-анекдотично. Так і хочеться почати колонку зі слів «...зустрічаються якось ортопед, аферист і тушка»", - пише в авторській колонці шеф-редактор медіа-групи «Дозори» Ростислав Касьяненко.

comments powered by HyperComments