Харківська область готова до опалювального сезону

Юлія Гуш  |  Середа, 5 жовтня 2016, 13:59
За попередніми оцінками, Харківщина до опалювального сезону готова і жодних сюрпризів не передбачається.
Харківська область готова до опалювального сезону

Про це заявив під час власної прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Шахненко, який розповів про підготовку до опалювального сезону на Харківщині.

За його словами, в цілому область до нього готова. 4 жовтня якраз відбувся селектор під керівництвом віце-прем’єра Міністра регіонального розвитку житлово-комунального господарства Генадія Зубка, на якому були підбиті підсумки по всій Україні.

«Там йшла мова про запаси вугілля та інших ресурсів на енергетичних об’єктах України, – розповів Шахненко, – кожна область звітувала про початок опалювального сезону. В Харківській області ми провели виїзні штаби в чотирьох регіонах, де були підбити підсумки по кожному району. Можна сказати, що житловий комплекс готовий майже на 100 відсотків. Є декілька будинків в Лозовій та Ізюмі, які сьогодні проходять паспортизацію. В нас є проблеми тільки в цих містах, які найближчими днями будуть вирішеній».

Також він розповів про окремі котельні в області, з якими виникали проблеми.

«Це котельні в селищі Кочеток Чугуївського району, – зазначив Євген Шахненко, – там була дуже в поганому стані й система отеплення , і самі мережі, що забезпечують селище. Але цю задачу ми вирішили і буквально вчора отримали інформацію про готовність цієї котельні. Друга проблемна точка в нас була в селищі Приколотна, де завод перестав постачати тепло 300-м споживачам багатоквартирних будинків. Протягом двох місяців ми активно робили індивідуальне отеплення мешканцям. Думаю, що завтра-післязавтра ми отримаємо декларації про завершення робіт».

Також він обіцяв, що під час опалювального сезону не виникне проблем водопроводом та каналізацією. За його словами, в цьому плані минулого року були труднощі, але над їх попередженням вже працюють. Шахненко зазначив, що минулого року було чимало проблем в Обленерго. Проте для їх попередження вже готують запасні частини по всій лінії електропостачання.

Область забезпечена достатньою кількістю вугілля, щоб його вистачило на весь сезон. Він підкреслив, що неприємних сюрпризів не передбачається. Стосовно початку опалювального сезону: згідно чинному законодавству, він має стартувати в той момент, коли температура повітря становить 8 С° протягом трьох днів. За планом, тепло на Харківщині почнуть подати починаючи з 10 жовтня.

comments powered by HyperComments