Кондитерська фабрика «Лісова казка» та хлібозавод «Салтівський» почали експорт своєї продукції в Китай - ХОДА

Понеділок, 10 жовтня 2016, 13:09
Робота з Китаєм - це, у першу чергу, фінансові ресурси: як інвестиційні, так і дешеві кредити, які сьогодні можливо залучати з КНР. 
Кондитерська фабрика «Лісова казка» та хлібозавод «Салтівський» почали експорт своєї продукції в Китай - ХОДА

Про це в інтерв`ю "Справжній Варті" розповів перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко.

За його словами, необхідно ще активніше розвивати цей напрямок і використовувати цей ресурс. Так, у січні було відкрито представництво області в Харбіні, а вже в червні - новий офіс безпосередньо у вільній економічній зоні Даовай. Виходячи з чинного законодавства, вільні економічні зони в Китаї працюють за схожим з Україною принципом.

"40 мільйонів людей, як я вже сказав, серйозний ринок – це, фактично, населення України. Серед тих, хто хотів би з ним працювати, варто відзначити підприємства, які виробляють продукти харчування – наприклад, хлібокомбінат «Салтівський». Вони зацікавлені в експорті до Китаю напівфабрикатів і муки, перші поставки якої до Харбіну вже розпочато. Передбачається, що отримавши її у вільній економічній зоні, вони будуть робити там випічку і продавати. Наша фабрика «Лісова казка» також вже зробила відвантаження двох вагонів кондитерської продукції до Харбіну для реалізації. Готується до відправки своєї продукції в Піднебесну і м'ясокомбінат «М'ясний», який на сьогоднішній день веде перемови щодо запуску спільного підприємства з виробництва м'ясних виробів відразу з декількома китайськими партнерами. СП буде створено безпосередньо з урахуванням наших технологій, нашого досвіду і за участі наших фахівців", - відмітив Віктор Коваленко.

За його словами,  прорив на зовнішньоекономічному напрямку зумовлений тим, що з`явилися нові технології і нове обладнання підприємств, яке істотно розширює їх експортні можливості. Також сталася переорієнтація із внутрішнього на зовнішній ринок.

Інтерв`ю з заступником  голови Харківської обласної ради Віктором Коваленком читайте в авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозори» Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова» сьогодні.

Довідка: Салтівський хлібозавод входить до складу Lauffer Group. Це одна з найбільших українських бізнес-груп в сфері переробки сільськогосподарської продукції та виробництва продуктів харчування. Працює в Україні 14 років і включає близько 100 підприємств, які спеціалізуються на виготовленні борошна, хлібобулочних виробів, масложирової, консервної продукції та ін. 

comments powered by HyperComments