На сайті Харківської облради з`явилася перша петиція: у влади просять продовжити термін риболовлі

Понеділок, 17 жовтня 2016, 12:47
Термін навігації маломірних суден на водоймах області повинен бути продовжено до 1 грудня.
На сайті Харківської облради з`явилася перша петиція: у влади просять продовжити термін риболовлі

Петицію з такою пропозицією на сайті Харківської облради залишив Вадим Ільметов.

На його думку, закінчення навігації 15 жовтня є дуже раннім часом заборони випливати на водойми області.

"Щороку майже всі рибалки стають вимушеними порушниками закону так як після спеки у літку та на початку осені не мали змоги витрати час на улюблене захоплення", - пише автор петиції.

Також Вадим Ільметов відмітив, що вже майже шість років як великі водойма області до січня місяця не вкриваються кригою внаслідок теплішого клімату. Міграція риби на зимувальні ями також проходить значно пізніше 15 жовтня з тих самих підстав.

"Під час обговорення даного питання між рибалками у соціальних межах, дійшли погодження що до дати закриття навігації - 01 грудня. Така дата звісно є побажанням.
Зміна дати кінця навігації також покладе край суперечкам між рибалками та працівниками органами надзору стосовно притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення строків навігації та виникненню інших негативних та конфліктних ситуацій на водоймах", - написав автор петиції.

Залишити підпис під петицією можна ще протягом 86 днів. 

Нагадаємо, для розгляду петиції обласною радою не менше ніж 5000 громадян мають підтримати її своїми підписами упродовж не більше як трьох місяців з дня оприлюднення петиції. 

comments powered by HyperComments