Проблема житла для переселенців з інвалідністю залишається актуальною - експерт

Понеділок, 17 жовтня 2016, 13:52
У Харкові представники громадських організацій на круглому столі по проекту «Почуй мене» обговорили проблеми переселенців з проблемами слуху і зору.
Проблема житла для переселенців з інвалідністю залишається актуальною - експерт

Про це повідомляє "Восточный дозор".

Проект реалізувався в Харківській і Донецькій областях.

За словами експертів, переселенці звертаються з одними і тими ж питаннями вже протягом двох років. Це проблеми, пов'язані з оформленням довідки переселенця, отриманням соціальних виплат, підтвердженням інвалідності, отриманням пенсії, заборгованостю за кредитами, отриманими в іпотеку квартир на непідконтрольноій території, підтвердженням фактів народження або смерті, оформленням перепусток для КПП.

Важливою нерозв'язною проблемою є житло.

Як відомо, модульні містечка спочатку були передбачені для людей з інвалідністю. Але всього в містечках по Україні живе шість з половиною тисяч переселенців з числа багатодітних сімей та інвалідів. Це крапля в морі у порівнянні із загальною кількістю переселенців з особливими потребами, які виїхали з території бойових дій.

"Проблема житла для людей з інвалідністю була два роки тому і залишається зараз, ― коментує Євген Струков, президент БФ «Парамир».― Коли почалася війна, людей з особливими потребами розмістили в Одесі та Одеській області, у тому ж «Куяльнику». Але поступово людей звідти видавили. Багато змушені були виїхати назад в зону військових дій, а деякі так і поневіряються по країні.

comments powered by HyperComments