AGROPORT-2016: у Харкові стартував наймасштабніший аграрний фестиваль

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 10:14
У Міжнародному харківському аеропорту стартував AGROPORT-2016, під час якого проходить низка тематичних заходів з розвитку фермерської діяльності в Україні.
AGROPORT-2016: у Харкові стартував наймасштабніший аграрний фестиваль

AGROPORT – це міжнародний фестиваль з фермерства та аграрних культур. У 2016 році захід проходить в межах оголошеного ООН року зернобобових культур у Харкові та Львові. Перший етап форуму відбувся у Львові 26-28 травня. На Харків же перепав другий, який завершиться 22 жовтня. Четвер був присвячений агробізнесу, п'ятниця відведена під фермерство, а субота стане днем полів.

В межах заходу відбулися різноманітні конкурси та показові виступи спеціалістів з кулінарної та кондитерської майстерності. В них беруть участь як професіонали, так і аматори. Щодо журі, то до його складу увійшли як українські, так й іноземні експерти з різних країн світу. За задумом організаторів, це має забезпечити неупередженість оцінок та відсутність особистої зацікавленості. Головний сенс участі у цьому заході полягає тому, щоб його учасники збагатили свій досвід, довідались щось нове та дізналися про свій рівень у даній галузі. Також їх чекає сюрприз у вигляді можливості виграти грошову винагороду в сумі 50 000 гривень, яка дістанеться найкращому кулінару.

Крім того, під час відкриття фестивалю відбулася міжнародна конференція під назвою «Розширення правових можливостей громад». Загалом, в межах заходу заплановані різноманітні тематичні конференції, семінари, тренінги та майстер-класи для фермерів та аграріїв. Також під час фестивалю триватиме виставка різного роду техніки і технологій для фермерства. Для показу техніки задіяли полігон площею 112 гектарів.

Під час заходу можна побачити виступи 130 спікерів з 15 країн світу. Себе та свою діяльність представлять 120 різноманітних підприємств та компаній. Загалом, AGROPORT-2016 став найбільш масштабним заходом у порівнянні з тими, що проводились до цього. За задумом організаторів, його відвідає не менш ніж 10 000 осіб. Вже є плани на наступний рік: можливо, фестиваль пройде не тільки у Харкові і Львові, а ще й Одесі та Дніпрі.

comments powered by HyperComments