Консультативна місія ЄС привезла харківській поліціії планшети та відеореєстратори

Ростислав Касьяненко  |  Вівторок, 25 жовтня 2016, 14:10
Харківська область отримала від КМЄС 58 планшетів і 81 відеореєстратор. Обладнання поліпшать координацію груп швидкого реагування патрульної поліції.
Консультативна місія ЄС привезла харківській поліціії планшети та відеореєстратори

Також нове устаткування допоможе краще відслідковувати ситуацію в регіоні та зменшити час реагування на виклики завдяки узгодженості дій. Варто також відзначити, що відео реєстратори дозволять зробити роботу поліцейських більш прозорою та спрямують дотримання прав людини.

Відтепер планшетами та відео реєстраторами від Консультативної місії ЄС обладнанні всі автівки груп швидкого реагування патрульної поліції Харківщини. Як саме працює обладнання, поліцейські продемонстрували журналістам під час публічного заходу, що відбувся на площі Свободи.


«Коли ресурси використовуються цілеспрямовано, достатньо може бути навіть обмежених фінансів, – вважає голова КМЄС Кястутіс Ланчінскас. – Консультативна місія ЄС і надалі надаватиме підтримку українським партнерам, зокрема, обладнання. Однак, одного устаткування не буде достатньо. Комплексне стратегічне планування на основі надійних і точних даних є абсолютно необхідним для визначення цілей і розподілу бюджету. Зрештою, це допоможе запобігти злочинам і збільшити їх розкриття. Поліцейські установи країн ЄС – світові лідери зі стратегічного планування, і ми будемо раді допомогти нашим українським партнерам досягти успіху, впроваджувати кращі практики».

Презентацію відвідали голова ХОГА Юлія Світлична, голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас, т.в.о начальника Головного управління Нацполіції Харківської області Анатолій Дмитрієв.

«У Харківській області впроваджено комплексний підхід до забезпечення безпеки. У 2016 році у нас прийняті та діють три регіональні програми: територіальної безпеки, забезпечення публічного правопорядку та антитерор. Усі вони були розроблені спільно з громадськістю, науковцями та силовими структурами. Безумовно, підтримка європейської спільноти в реалізації відповідних програм є для нас дуже вагомою», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Задля поліпшення співпраці між поліцією і прокуратурою, голова КМЄС провів сьогодні такж зустріч з прокурором Харківщини Юрієм Данільченком. 

comments powered by HyperComments