Представники громадськості та судді об’єдналися задля реформування судової системи

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 4 листопада 2016, 13:45
Сьогодні відбулося підписання меморандуму про співпрацю, який має сприяти боротьбі з корупцією та зловживаннями в судах.
Представники громадськості та судді об’єдналися задля реформування судової системи

 До підписання даного документу долучилися представники громадських та студентських організацій, ветерани АТО, а також самі судді, які готові йти на співпрацю.

«Ті, хто його підписав – це люди, які прагнуть зробити щось хороше в цій країні, – підкреслив Віктор Трубчанов, голова ГО «Антикорупційна рада», координатор проекту «Справедливий суд», – на жаль, на сьогоднішній день тільки чотири суди підписали цей меморандум. Вони розуміють, що відкритість дасть їм можливості».

Це були такі суди, як Харківський апеляційний адміністративний суд, Київський районний суд і та Харкова, Господарчих суд Харківської області та Харківський районний суд Харківської області. Подібна співпраця буде вигідною як для представників громадськості, так і для самих суддів.

«Об’єктивна оцінка, на мою думку, може бути тільки в тому разі, якщо в ній беруть участь і судді, – зазначила Тетяна Бобко, голова Харківського районного суду Харківської області, – і нам дуже приємно, що нас можуть почути, що ми маємо можливість сказати, донести якісь проблеми, пропозиції. Щодо судів, то це ті ж самі люди, представники суспільства».

За її словами, підписання даного меморандуму не тільки сприятиме очищенню судової системи та боротьби з корупцією, а й допоможе суддям віднайти довіру з боку суспільства. Коли, звичайно, в суді не буде осіб, які мають пряме відношення до корупційних діяльності, розкрадання державних коштів та різноманітних зловживань. Судді, які долучилися до підписання меморандуму, покладають на нього великі надії та сподіватися, що таким чином можна буде боротися з проблемами судової системи.

comments powered by HyperComments